- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Hel kylling i ovn
Hel kylling i ovn - helstegt kylling
Samlet tid: 70 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium
Opskriften på helstegt kylling. Det er ligetil og alligevel lidt svært. Kylling består nemlig af to slags kød: Det lyse kød på brystet, der let bliver tørt, og lårene, der skal have mere varme for at blive møre. Men det har vi styr på her i opskriften.
Husk, at kylling altid skal gennemsteges, da der er mange bakterier inde i kyllingen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hel kylling i ovn
Helstegt kylling:
1 hel kylling på 1,2 til 1,5 kg
2 tsk. salt
1 tsk. peber
Eventuelt 2 tsk. paprika eller andet krydderi
Olie til smørelse af fad
Kylling
Salt
Peber
Paprika
Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til hel kylling i ovn
1 bagerist
1 ovnfast fad
Evt. stegetermometer
1 stor skarp kniv
Køkkenrulle beregnet til mad
1 urtekniv
1 skærebræt
Bagerist
Ovnfast fad
Stegetermometer
Stor skarp kniv - kokkekniv
Køkkenrulle
Urtekniv
Skærebræt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hel kylling i ovnen:
3.
Skyl kyllingen grundigt under vandhanen - både indvendigt og udvendigt.
4.
Dup kyllingen tør med papir, der er beregnet til madlavning, fx et kaffefilter. Vask hænder. Se videoen.
5.
Gnid kyllingen med salt og peber og eventuelt krydderier - både udvendigt og indvendigt. Vask hænder. Se videoen.
6.
Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingen i fadet med brystkødet nedad. Så får brystkødet mindre varme i starten og bliver dermed ikke stegt tørt.
7.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
8.
Sæt det ovnfaste fad med kyllingen på en rist i midten af den kolde ovn. Lad kyllingen stege i 25 minutter.
9.
Vend kyllingen om, så den har brystkødet opad. Lad den stege færdig i cirka 25 til 35 minutter.
10.
Stik en urtekniv i kyllingelårene, hvor de er tykkest. Kødsaften skal være klar ved benene. Du kan også mærke, om du kan dreje låret fra knoglen. Temperaturen skal være mindst 75 grader i kyllingelåret, men pas på du ikke rammer knoglerne, hvis du bruger et stegetermometer.
11.
Tag kyllingen op af fadet, og læg den på et rent skærebræt.
12.
Lad kyllingen hvile i cirka 20 minutter, inden du skærer eller klipper den i stykker. Se videoen.
13.
Server kyllingen med dit foretrukne tilbehør.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 10706 kJ / 2549 kcal
Protein: 41 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 46 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer