1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Efterår>
  5. Havregrød med æbler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Æblemos:

3.

Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.

4.

Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.

5.

Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Se videoen.

6.

Lad æblemosen køle af i gryden.

Havregrød:

7.

Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.

8.

Når grøden er tyk, er den færdig.

Topping:

9.

Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern.

Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern.

10.

Hak mandlerne groft. Se videoen.

11.

Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.

Gem æblemosen:

12.

Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.

Næringsindhold per portion

Energi: 1569 kJ / 375 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Stavblender, sådan bruger du den

Stavblender, sådan bruger du den

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 795 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min