- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Efterår>
- Havregrød med æbler
Havregrød med æbler
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning.
Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til havregrød med æbler
Æblemos:
5 æbler
7 ½ æbler
2 ½ æbler
¼ dl. vand
½ dl. vand
125 g. vand
25 g. sukker
37 g. sukker
12 g. sukker
Havregrød:
6 dl. havregryn
9 dl. havregryn
3 dl. havregryn
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 l. mælk
1 ½ l. mælk
½ l. mælk
Topping:
2 æbler
3 æbler
1 æble
20 mandler
30 mandler
10 mandler
Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
Æble
Vand
Sukker
Havregryn
Salt
Mælk
Mandler
Karamelsovs
Køkkenredskaber til havregrød med æbler
1 decilitermål
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 stor skarp kniv
2 mellemstore gryder
2 grydeskeer
1 stavblender
Decilitermål
Spiseske
Køkkenvægt
Skærebræt
Kartoffelskræller
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem gryde
Grydeske
Stavblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblemos:
3.
Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.
4.
5.
6.
Havregrød:
7.
Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.
8.
Topping:
9.
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern.
10.
11.
Gem æblemosen:
12.
Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1569 kJ / 375 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer