1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Morgenmad>
  5. Omelet med stegt fyld

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fyld:

3.

Pil og hak løget. Se videoen.

4.

Skyl tomaterne, og skær dem i små tern med en brødkniv. Se videoen.

Skyl tomaten, og skær den i små tern med en brødkniv. Se videoen.

Til en omelet:

5.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i en skål. Gør det samme med to æg mere. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

6.

Kom 3 spsk. vand og 1 knivspids salt i skålen, og pisk æggene sammen med en gaffel.

7.

Sæt en stegepande på komfuret, og tænd på middelhøj varme.

8.

Vent, til panden er varm, og kom så cirka 10 gram smør på stegepanden. Fordel smørret godt rundt og lidt op ad siderne på panden.

9.

Kom halvdelen af løgene på panden. Rør rundt i cirka 3 minutter. Se videoen.

Kom en tredjedel af løgene på panden. Rør rundt i cirka 5 minutter. Se videoen.

Kom løgene på panden. Rør rundt i cirka 3 minutter. Se videoen.

10.

Kom halvdelen af tomaterne på panden. Rør rundt i cirka 2 minutter.

Kom en tredjedel af tomaterne på panden. Rør rundt i cirka 2 minutter.

Kom tomaterne på panden. Rør rundt i cirka 2 minutter.

11.

Hæld de sammenpiskede æg på panden, og rør straks lidt rundt med en spatel eller en dejskraber. Rør kun i cirka et minut.

12.

Fordel halvdelsen af skinkestrimlerne ud over omeletten.

Fordel en tredjedel af skinkestrimlerne ud over omeletten.

Fordel skinkestrimlerne ud over omeletten.

13.

Lad omeletten stege i cirka 4 minutter mere til æggemassen er fast. Undersiden må gerne blive brun.

14.

Fold omeletten, og vend den straks ud på en stor tallerken. Gentag med den næste omelet.

Fold omeletten, og vend den straks ud på en stor tallerken. Gentag med de næste to omeletter.

Fold omeletten, og vend den straks ud på en stor tallerken.

Tilbehør:

15.

Smag til med peber, og drys eventuelt med skyllet og hakket purløg. Se videoen.

16.

Skyl peberfrugten. Skær den over på langs og skrab kernerne ud. Skær peberfrugten i tern. Se videoen.

17.

Rist eventuelt rugbrødet i en brødrister, og server det til de lune omeletter.

Rist eventuelt rugbrødet i en brødrister, og server det til den lune omelet.

Næringsindhold per portion

Energi: 1 kJ / Afventer beregning kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Tomat, hakke

Tomat, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Løg, svitse

Løg, svitse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Inspiration

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min