Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Tag en stor skål frem. Smuldr gæren i skålen. Se videoen.

4.

Tag en lille gryde. Kom vand og mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet og mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld den lune mælk og vand i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, og rør.

6.

Kom grahamsmel i skålen, og rør sammen.

7.

Tag et rivejern. Vask squashen, og riv den på den grove side af rivejernet.

8.

Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak hasselnødderne fint. Se videoen.

9.

Kom revet squash og hakkede hasselnødder i skålen, og rør sammen.

10.

Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Det er ikke sikkert at du skal tilsætte alt hvedemelet, det kommer an på hvor fugtig din dej er. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.

11.

Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.

Form og bag bollerne:

12.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.

13.

Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen til en pølse, og skær den i 10 lige store stykker. Tril hvert stykke til en bolle, og læg bollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.

14.

Hæld mælk i en kop, og pensl bollerne med mælken. Se videoen.

15.

Sæt bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollen bagt færdig. Se videoen.

16.

Lad bollerne køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 937 kJ / 224 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 72 %

Fedt: 16 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Dej, ælte

Dej, ælte

Boller, pensle

Boller, pensle

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Scones

Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min