- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kartofler>
- Hasselbackkartofler
Hasselbackkartofler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
Ohøj til alle kartoffelelskere! For hvad er opskriften på en festlig steg eller saftig kylling uden sprøde hasselbackkartofler som tilbehør? Men vent nu lidt. Nogle kalder dem for hasselbach eller hasselbagte kartofler, selvom hasselback er det korrekte navn opfundet af en svensk kok. Uanset hvad, du vælger at kalde dem, så er det stadig lækre kartofler.
Tip: Brug kartofler af samme størrelse, så de bliver færdige samtidigt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hasselbackkartofler
Ingredienser
1 kg mellemstore kartofler
1,5 kg mellemstore kartofler
500 g mellemstore kartofler
50 g. smør
75 g. smør
25 g. smør
2-3 spsk. rasp
3-4 spsk. rasp
1-2 spsk. rasp
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Kartoffel
Smør
Rasp
Salt
Peber
Køkkenredskaber til hasselbackkartofler
1 kartoffelskræller
1 viskestykke
2 grydeskeer
1 stor skarp kniv
1 ovnfast fad
1 lille gryde
1 bagepensel
1 lille skarp kniv
Kartoffelskræller
Viskestykke
Grydeske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Ovnfast fad
Lille gryde
Bagepensel
Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke. Se videoen.
5.
Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen mellem to skærebrætter (1 cm). Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over. Skiverne skal hænge sammen i bunden.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.
12.
Drys kartoflerne med lidt salt og peber, inden du serverer dem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1071 kJ / 255 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 37 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer