1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Råvarer >
  4. Kartofler >
  5. Hasselbackkartofler

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 180 grader.

4.

Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke. Se videoen.

5.

Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen mellem to skærebrætter (1 cm). Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over. Skiverne skal hænge sammen i bunden.

6.

Læg kartoflerne i et ovnfast fad.

7.

Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.

8.

Pensl hver kartoffel med lidt smør.

9.

Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.

10.

Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.

11.

Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.

12.

Drys kartoflerne med lidt salt og peber, inden du serverer dem.

Næringsindhold per portion

Energi: 1071 kJ / 255 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 37 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Inspiration

Græsk kartoffelsalat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Svensk pølseret med broccoli

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Ovnbagt fiskebøf

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Brændende kærlighed med rodfrugtmos

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min