- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Mazarinkage med kartofler og appelsin
Mazarinkage med kartofler og appelsin
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 55 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvad er hemmeligheden bag en lækker, saftig kage, spørger du? Det er kartofler! Server den for dine venner eller familie - de vil helt sikkert elske dig for det. Og se om de kan gætte den hemmelige ingrediens.
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mazarinkage med kartofler og appelsin
Mazarinkage:
400 g. melede kartofler
1 tsk. salt
4 æg
1 appelsin, økologisk
250 g. sukker
100 g. mandler
Til formen:
2 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
Topping:
100 g. mørk chokolade
5 appelsiner
Kartoffel
Salt
Æg
Appelsin
Sukker
Mandler
Smør
Hvedemel
Mørk chokolade
Køkkenredskaber til mazarinkage med kartofler og appelsin
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
2 kartoffelskræller
1 skærebrædder
2 store knive
1 mellem gryde
1 træspyd
1 dørslag
2 mellem skåle
1 piskeris
1 springform (22-24 centimeter i diameter)
1 brødkniv
2 små skåle
1 håndmixer
1 rivejern
1 bagerist
1 gaffel
2 dejskraber
Køkkenvægt
Måleskeer
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem gryde
Træspyd - bambusspyd
Dørslag
Mellem røreskål
Piskeris
Springform
Brødkniv
Lille røreskål
Håndmixer
Rivejern
Bagerist
Gaffel
Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge kartofler:
3.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne i små tern. Se videoen.
5.
Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne.
6.
Kom salt i gryden, og læg låg på.
7.
Bring kartoflerne i kog, og kog dem i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en en lille kniv for at tjekke om de er møre. Se videoen.
8.
Stil et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartoflerne ned i dørslaget. Lad dem dryppe af.
9.
Tag en stor skål og et piskeris. Kom kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset. Se videoen.
Bage kage:
10.
11.
Smør formen med smør, og drys med mel.
12.
Hak mandlerne groft med en brødkniv. Se videoen.
13.
Tag to skåle. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Kom æggeblommerne i den ene skål og æggehviderne i den anden skål. Se videoen.
14.
Hæld sukker i skålen med æggeblommerne.
15.
Pisk æggeblommer og sukker til hvidt skum med en håndmixer. Se videoen.
16.
Skyl appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv kun den orange skal og undlad at få det hvide med. Se videoen.
17.
18.
Skær appelsinen over, og pres saften ud i en lille skål. Se videoen.
19.
20.
Tag en håndmixer, og pisk æggehviderne stive. Piskerisene op håndmixeren skal være helt rene, ellers kan æggehviderne ikke blive stive. Se videoen.
21.
Hæld de stive æggehvider og hakkede mandler i dejen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber. Pas på du ikke slår luften ud af dejen.
22.
23.
Bag kagen i cirka 50 minutter, til den er gennembagt.
24.
Tjek om kagen er færdig, ved at stikke i kagen med en lille skarp kniv. Hvis der er rå dej på kniven, skal kagen bage lidt længere. Er der ikke dej på, så er den færdig. Se videoen.
Topping:
25.
26.
Drys den hakkede chokolade over den varme kage, og lad det smelte. Smør chokoladen ud i et jævnt lag med dejskraberen.
27.
Skræl appelsiner, og skær dem i skiver. Server appelsinerne som tilbehør til kagen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 14318 kJ / 3422 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 32 %
Heraf mættet fedt: 36 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer