1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Rørt dej>
  5. Formkager>
  6. Mazarinkage med kartofler og appelsin

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge kartofler:

3.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

4.

Skær kartoflerne i små tern. Se videoen.

5.

Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne.

6.

Kom salt i gryden, og læg låg på.

7.

Bring kartoflerne i kog, og kog dem i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en en lille kniv for at tjekke om de er møre. Se videoen.

8.

Stil et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartoflerne ned i dørslaget. Lad dem dryppe af.

9.

Tag en stor skål og et piskeris. Kom kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset. Se videoen.

Bage kage:

10.

Tænd ovnen på 200 grader.

11.

Smør formen med smør, og drys med mel.

12.

Hak mandlerne groft med en brødkniv. Se videoen.

13.

Tag to skåle. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Kom æggeblommerne i den ene skål og æggehviderne i den anden skål. Se videoen.

14.

Hæld sukker i skålen med æggeblommerne.

15.

Pisk æggeblommer og sukker til hvidt skum med en håndmixer. Se videoen.

16.

Skyl appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv kun den orange skal og undlad at få det hvide med. Se videoen.

17.

Kom det revede appelsinskal i æggeblomme-skummet.

18.

Skær appelsinen over, og pres saften ud i en lille skål. Se videoen.

19.

Bland appelsinsaften og de mosede kartofler med æggeblomme-skummet.

20.

Tag en håndmixer, og pisk æggehviderne stive. Piskerisene op håndmixeren skal være helt rene, ellers kan æggehviderne ikke blive stive. Se videoen.

21.

Hæld de stive æggehvider og hakkede mandler i dejen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber. Pas på du ikke slår luften ud af dejen.

22.

Hæld dejen i den smurte form.

23.

Bag kagen i cirka 50 minutter, til den er gennembagt.

24.

Tjek om kagen er færdig, ved at stikke i kagen med en lille skarp kniv. Hvis der er rå dej på kniven, skal kagen bage lidt længere. Er der ikke dej på, så er den færdig. Se videoen.

Topping:

25.

Hak chokoladen med en brødkniv.

26.

Drys den hakkede chokolade over den varme kage, og lad det smelte. Smør chokoladen ud i et jævnt lag med dejskraberen.

27.

Skræl appelsiner, og skær dem i skiver. Server appelsinerne som tilbehør til kagen.

Næringsindhold per portion

Energi: 14318 kJ / 3422 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 32 %

Heraf mættet fedt: 36 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Sådan moser du grøntsager

Sådan moser du grøntsager

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Æg, dele i hvide og blomme

Æg, dele i hvide og blomme

Pisket dej, æggesnaps

Pisket dej, æggesnaps

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Æggehvider, piske

Æggehvider, piske

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min