
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Bøffer og deller>
- Hakkebøf med kartofler og brun sovs
Hakkebøf
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Klassikeren, som du finder på alle top 10 lister over de bedste danske, gammeldaws retter. Giv bedstemor kamp til stregen med din version af bøf med løg.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hakkebøf med kartofler og brun sovs
Ingredienser
2 løg
3 løg
1 løg
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
250 g. hakket oksekød
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Sovs:
20 g. smør
10 g. smør
2 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
2 dl. mælk
½ dl. vand
¼ dl. vand
Sovsekulør
½ - 1 tsk. mørk balsamicoeddike
¼ - ½ tsk. mørk balsamicoeddike
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Tilbehør:
500 g. kogte kartofler
750 g. kogte kartofler
250 g. kogte kartofler
Syltede rødbeder

Løg

Hakket oksekød

Olie

Salt

Peber

Smør

Hvedemel

Mælk

Vand

Sovsekulør

Balsamicoeddike (mørk)

Kartoffel

Rødbeder (syltede)
Køkkenredskaber til hakkebøf med kartofler og brun sovs
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor stegepande
1 spatel
1 teske
1 stor gryde
1 piskeris
1 decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stegepande

Spatel

Teske

Stor gryde

Piskeris

Decilitermål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Pil løgene. Skær dem i skiver.
Pil løget. Skær det i skiver.
4.
Del kødet i fire lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Se videoen.
Del kødet i seks lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Se videoen.
Del kødet i to lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Se videoen.
5.
Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.
6.
Læg bøfferne på stegepanden, og sørg for at lægge dem væk fra dig selv, så olien ikke sprøjter. Kom salt og peber på bøfferne. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Se videoen.
Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Se videoen.
Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Se videoen.
7.
Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.
8.
Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.
9.
Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Se videoen.
10.
Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Se videoen.
11.
Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
12.
Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
13.
Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Se videoen.
14.
Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Se videoen.
15.
Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2100 kJ / 502 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 3,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer