1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Bøffer og deller>
  5. Hakkebøf med kartofler og brun sovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pil løgene. Skær dem i skiver.
Pil løget. Skær det i skiver.

4.

Del kødet i fire lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Se videoen.
Del kødet i seks lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Se videoen.
Del kødet i to lige store stykker. Form hvert stykke til en kugle, og tryk dem flade med hænderne. Krydr med salt og peber. Se videoen.

5.

Kom olie på en stor stegepande, og varm den op til høj varme.

6.

Læg bøfferne på stegepanden, og sørg for at lægge dem væk fra dig selv, så olien ikke sprøjter. Kom salt og peber på bøfferne. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Se videoen.
Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Se videoen.
Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. Sørg for at lægge dem væk fra dig selv på stegepanden, så olien ikke sprøjter. Brun bøfferne på begge sider, og skru ned på middelvarme. Se videoen.

7.

Læg løgringene på stegepanden ved siden af bøfferne. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens.

8.

Skru ned, og lad løg og bøffer stege ved lav varme.

9.

Sovs: Kom smør i en stor gryde, og lad det smelte ved middel varme. Det må ikke blive brunt. Se videoen.

10.

Kom mel i gryden, og pisk, til alt smørret er suget op af melet, og du har lavet en smørbolle. Se videoen.

11.

Kom vandet i gryden med smørbollen, og pisk hurtigt, til der ikke er flere klumper. Se videoen.

12.

Hæld lidt af mælken i gryden, og pisk godt. Pisk, til der ikke er flere klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.

13.

Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Se videoen.

14.

Smag til med et par dråber balsamicoeddike, salt og peber. Se videoen.

15.

Server hakkebøfferne med bløde løg, kogte kartofler, syltede rødbeder og brun sovs.

Næringsindhold per portion

Energi: 2100 kJ / 502 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 30 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 3,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, stege

Hakkebøf, stege

Brun sovs med smørbolle

Brun sovs med smørbolle

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt vand

Brun sovs, tilsæt vand

Brun sovs, kulør

Brun sovs, kulør

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 68 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 90 min