Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Gærdej:

3.

Kom smør og mælk ned i en gryde. Tænd for svag varme, og lad mælken blive lidt lun, og lad smørret smelte. Mærk efter med en finger. Mælken og smørret skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

4.

Hæld mælk og smør over i en stor skål, og smuldr gæren heri. Rør rundt, til gæren er opløst.

5.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør det hele sammen. Se videoen.

6.

Tilsæt salt, og kom mel i lidt ad gangen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.

7.

Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den med husholdningsfilm. Lad dejen hæve lunt i cirka 30 minutter.

Fyld:

8.

Skræl æblerne, og tag kernehuset ud. Skær æblerne i tynde både. Se videoen.

9.

Riv marcipanen på den grove side af rivejernet. Se videoen.

10.

Hak mandlerne groft med en brødkniv. Se videoen.

11.

Kom blødt smør, sukker, kanel, marcipan og mandler i skålen, og rør det sammen til en tyk masse. Se videoen.

12.

Tænd ovnen på 200 grader.

13.

Læg bagepapir på to bageplader.

Samle kringler:

14.

Del dejen i to lige store stykker.

15.

Rul hvert stykke dej ud med en kagerulle. Dejen skal have form som et rektangel på cirka 35x25 centimeter. Læg hvert stykke dej på hver sin bageplade.

16.

Fordel mandelmassen som en stribe på den lange led på midten af hvert rektangel. Se videoen.

17.

Fordel rosiner og æblebåde ovenpå mandelmassen.

18.

Nu skal du skære siderne af dejen ud i skrå strimler på cirka 2 centimeter i bredden. Strimlerne skal starte 2-3 centimeter fra mandelmassen, og gå ud til kanten. Det skal ligne et juletræ.

19.

Flet nu dejstrimlerne ind over hinanden.

Pynt:

20.

Læg et rent viskestykke over de flettede stænger, og lad dem hæve 10-15 minutter.

21.

Hak mandlerne groft med en brødkniv. Se videoen.

22.

Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder. Se videoen.

23.

Pensl kringlerne med ægget, og drys med perlesukker og hakkede mandler. Se videoen.

24.

Bag kringlerne i midten af ovnen i 25-30 minutter. Hvis du bruger en varmluftsovn, kan begge bageplader være i ovnen på en gang. Hvis ikke, skal du bage de to stænger en ad gangen.

25.

Når stængerne er gyldne, er de færdige. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 31268 kJ / 7473 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 50 %

Heraf mættet fedt: 220 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Dej, ælte

Dej, ælte

Film 45: Micki skærer æbler ud i både

Film 45: Micki skærer æbler ud i både

Rivejern

Rivejern

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Kringle, flette

Kringle, flette

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Boller, pensle

Boller, pensle

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min