
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Hakkebøf med bearnaisesovs
Hakkebøf med bearnaisesovs
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Svær

Luksus-bøffen på vej til din mund! Med bagte kartofler og tøsefarvet-salat ved siden af. Så bliver det ikke meget bedre...
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hakkebøf med bearnaisesovs
Bagte kartofler:
1 kg. bagekartofler
1 ½ kg. bagekartofler
½ kg. bagekartofler
Rødbedesalat:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
400 g. jordskokker
600 g. jordskokker
200 g. jordskokker
250 g. rødbeder
375 g. rødbeder
125 g. rødbeder
Hakkebøffer:
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
250 g. hakket oksekød
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
2 knidspids peber
¼ tsk. peber
1 knivspids peber
10 g. smør
15 g. smør
5 g. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Bearnaisesovs:
125 g. smør
190 g. smør
65 g. smør
1 skalotteløg
1 ½ skalotteløg
½ skalotteløg
½ dl. frisk estragon
¾ dl. frisk estragon
¼ dl. frisk estragon
½ dl. hvidvinseddike
¾ dl. hvidvinseddike
¼ dl. hvidvinseddike
2 æg
3 æg
1 æg
1 citron
1 ½ citron
½ citron
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Bagekartoffel

Olie - smagsneutral

Eddike - lagereddike

Salt

Peber

Sukker

Jordskok

Rødbede

Hakket oksekød

Smør

Skalotteløg

Estragon

Hvidvinseddike

Æg

Citron
Køkkenredskaber til hakkebøf med bearnaisesovs
Bagepapir
1 bageplade
1 lille skarp kniv
1 stor skål
1 spiseske
1 teske
1 gaffel
1 lille gryde
1 decilitermål
2 små skåle
1 håndmixer
1 citruspresser
1 skærebræt
1 piskeris
1 stegepande
1 paletkniv

Bagepapir

Bageplade

Urtekniv

Stor røreskål

Spiseske

Teske

Gaffel

Lille gryde

Decilitermål

Lille røreskål

Håndmixer

Citruspresser

Skærebræt

Piskeris

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bagekartofler:
3.
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
4.
Skrub kartoflerne godt. De skal ikke skrælles. Se videoen.
5.
Skær et stort kryds i toppen af hver kartoffel med en lille skarp kniv. Læg kartoflerne med krydset opad på bagepladen.
6.
Bag kartoflerne i ovnen i cirka 1 ½ time, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.
Rødbedesalat:
7.
Kom olie, eddike, salt, peber og sukker i en skål, og pisk det sammen med en gaffel.
8.
Skrub jordskokkerne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Læg de revne jordskokker i dressingen med det samme, så de ikke bliver brune. Se videoen.
9.
Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem ned i skålen med jordskokkerne. Se videoen.
10.
Bland salaten sammen, og smag til med eddike, salt, peber og sukker.
Hakkebøffer:
11.
Del kødet i 4-6 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).
Del kødet i 6-8 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).
Del kødet i 2-4 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).
12.
Form hver portion til en hakkebøf. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Drys med salt og peber. Se videoen.
Bearnaisesovs:
13.
Kom smørret op i en gryde, og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.
14.
Pil skalotteløget, og hak det fint. Se videoen.
15.
Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Se videoen.
16.
Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle helt ned.
17.
Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Del ægget: Slå forsigtigt ægget mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
18.
Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen med en håndmixer, til de er luftige. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.
19.
Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive lidt tykkere. Pisk imens. Se videoen.
20.
Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen - meget lidt ad gangen. Pisk imens.
21.
Pres citronen. Se videoen.
22.
Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.
23.
Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Hakkebøffer - fortsat:
24.
Kom smør og olie på en stegepande, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af. Se videoen.
25.
Skru ned til lav varme. Lad bøfferne stege i 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Bearnaisesovs - fortsat:
26.
Stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.
27.
Server hakkebøfferne med bearnaisesauce, bagte kartofler og rødbedesalat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3669 kJ / 877 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 51 %
Heraf mættet fedt: 19,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer