
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Grøntsager (vegetar)>
- Gullash med grøntsager
Gullash med grøntsager
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag.
Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gullash med grøntsager
Gullash-suppe:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 squash (ca. 250 g.)
1 ½ squash (ca. 375 g.)
½ squash (ca. 125 g.)
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
300 g. hvidkål
500 g. hvidkål
½ citron
1 citron
¼ citron
Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
1 spsk. paprika
1 ½ spsk. paprika
½ spsk. paprika
½ tsk. muskatnød
1 tsk. muskatnød
1 knivspids muskatnød
6 spsk. tomatpuré
8 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 L. vand
1 ½ L. vand
½ L. vand
1 grøntsags-bouillonterning
1 ½ grøntsags-bouillonterning
½ grøntsags-bouillonterning
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 tsk. peber
Tilbehør:
2 dl. creme fraiche
3 dl. creme fraiche
1 dl. creme fraiche
1 groft fuldkornsbrød

Hvidløg

Løg

Squash

Gulerod

Hvidkål

Citron

Hakkede tomater

Olie

Spidskommen (stødt)

Paprika

Muskatnød

Tomatpuré

Vand

Grøntsagsbouillon

Salt

Peber

Creme fraiche

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til gullash med grøntsager
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 stor gryde med låg
1 grydeske

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv

Citruspresser

Stor gryde

Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
4.
Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
5.
Skræl gulerødderne og skyl dem. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
6.
Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Se videoen.
7.
Skær citronen over, og pres saften ud af den. Se videoen.
8.
Åbn brikken med hakkede tomater.
Åbn brikkerne med hakkede tomater.
9.
Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits dem i cirka 2 minutter.
10.
Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.
11.
Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden og lad det svitse med i cirka 1 minut.
12.
Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsags-bouillon-terning, salt og peber i gryden og rør rundt.
13.
Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.
14.
Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
15.
Varm brødet og server med cremefraiche til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2255 kJ / 539 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer