Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Omelet:

3.

Der laves til én omelet af gangen. Du skal derfor alle trin igennem for hver omelet der skal laves.

4.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i en skål. Gør det samme med det andet æg. Se videoen.

5.

Tilsæt eventuelt 1 spiseskefuld vand eller fløde.

6.

Kom lidt salt i skålen, og pisk æggene godt sammen med en gaffel.

7.

Tænd en stegepande på høj varme.

8.

Vent, til panden er helt varm, og kom så 10 gram smør på stegepanden. Hvis du bruger en pande, hvor ægget slipper nemt, kan du skrue ned for mængden af smør.

Næringsindhold per portion

Energi: 2126 kJ / 508 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 29 %

Fedt: 48 %

Heraf mættet fedt: 4,5 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Æg, vurdér om det er friskt

Æg, vurdér om det er friskt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min