
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Fransk omelet
Fransk omelet
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Omelet, eller omelette, som det hedder på fransk, er en slags æggekage. Du kan spise den til rugbrød, med purløg eller med dine yndlings-gnavegrønt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk omelet
Omelet:
8 æg
12 æg
4 æg
Evt. 4 spsk. vand eller fløde
Evt. 6 spsk. vand eller fløde
Evt. 2 spsk. vand eller fløde
4 nip salt
6 nip salt
2 nip salt
40 g smør eller olie
60 g smør eller olie
20 g smør eller olie
friskkværnet peber
Evt. lidt purløg
Tilbehør:
8 skiver rugbrød
12 skiver rugbrød
4 skiver rugbrød

Æg

Vand

Salt

Smør

Peber

Purløg

Rugbrød
Køkkenredskaber til fransk omelet
1 køkkenvægt
1 kop
1 mellem skål
1 gaffel
1 lille stegepande (20-22cm)
1 spartel
1 spiseske
1 saks

Køkkenvægt

Kop

Mellem skål

Gaffel

Stegepande

Spatel

Spiseske

Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Omelet:
3.
Der laves til én omelet af gangen. Du skal derfor alle trin igennem for hver omelet der skal laves.
4.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i en skål. Gør det samme med det andet æg. Se videoen.
5.
Tilsæt eventuelt 1 spiseskefuld vand eller fløde.
6.
Kom lidt salt i skålen, og pisk æggene godt sammen med en gaffel.
7.
Tænd en stegepande på høj varme.
8.
Vent, til panden er helt varm, og kom så 10 gram smør på stegepanden. Hvis du bruger en pande, hvor ægget slipper nemt, kan du skrue ned for mængden af smør.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2126 kJ / 508 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 4,5 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer