1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Gryderetter>
  5. Gullasch med paprika og kartoffelmos

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Gullash:

3.

Skær oksekødet ud i små stykker på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

4.

Pil, og hak løgene. Se videoen.

5.

Pil hvidløgene, og pres dem i hvidløgspresseren. Se videoen.

6.

Varm olie og smør i gryden. Kom kødet i, og brun det på alle sider.

7.

Tilsæt løgene, og svits dem sammen med kødet i 2 minutter. Se videoen.

8.

Åbn dåsen med tomatpuré. Rør tomatpuré og hvidløg i gryden med kød og løg. Tilsæt nu vandet, og lad retten småkoge under låg i 30 minutter.

9.

Skræl, og skyl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i gryderetten, og lad dem koge med i 5 minutter. Se videoen.

10.

Kom koldt vand i en skål. Skyl persillen i vandet, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hak herefter persillen. Se videoen.

11.

Rør majsstivelsen ud i koldt vand. Sørg for at røre alle klumperne ud. Hæld blandingen i retten, mens du rører rundt med grydeskeen. Kog retten i 4 minutter, mens du rører godt rundt i gryden. Se videoen.

12.

Kom paprika og spidskommen i gryderetten, og smag til med salt og peber. Lad herefter retten koge i 2 minutter.

Kartoffelmos:

13.

Skræl kartoflerne, og skær de store kartofler i mindre stykker. Se videoen.

14.

Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Se videoen.

15.

Hæld en smule af kogevandet fra kartoflerne op i en kop. Hæld resten af kogevandet fra kartoflerne.

16.

Mos kartoflerne i gryden med piskeriset. Hæld mælken i mosen. Varm mosen igennem ved svag varme, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet fra kartoflerne, indtil du synes, mosen er, som den skal være.

17.

Rør smørret i kartoffelmosen med grydeskeen.

18.

Server nu kartoffelmosen med gullaschen, og drys persille henover. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2552 kJ / 610 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 32 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Gulerod i tykke og tynde skiver

Gulerod i tykke og tynde skiver

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Majsjævning

Majsjævning

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Mose kartofler og grøntsager

Mose kartofler og grøntsager

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min