1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Gryderetter>
  5. Boller i selleri

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fars til kødboller:

3.

Pil løget, og riv det på den fine side af et rivejern. Kom det i en stor skål. Se videoen.

4.

Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Hæld ægget op i skålen til løget. Vask hænder. Se videoen.

5.

Kom hakket kød, havregryn, hvedemel, mælk, salt og peber ned i skålen til løget. Sæt dejkroge på en elpisker, og brug den til at røre farsen i 3 minutter. Alternativt kan du røre kraftigt med en røreske. Se videoen.

6.

Sæt dejkroge på en elpisker, og rør farsen i 3 minutter. Alternativt kan du røre kraftigt med en røreske.

7.

Skyl og skræl knoldsellerien. Se videoen.

8.

Riv knoldsellerien på den grove side af et rivejern. Kom den op i skålen til farsen, og rør det godt sammen. Kom farsen i køleskabet i 30 minutter. Fortsæt i mellemtiden med tilbehøret. Se videoen.

9.

Kom farsen i køleskabet i 30 minutter.

10.

Fortsæt i mellemtiden med tilbehøret.

Tilbehør:

11.

Skyl kartoflerne, og skræl dem hvis skrællen er tyk og meget jordet. Skær dem i halve.

12.

Kom dem op i en mellemstor gryde. Hæld vand i til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden.

Koge kødboller:

13.

Form 14 små kødboller af farsen ved at bruge en spiseske og din håndflade. Læg kødbollerne på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Tip: Hvis du dypper skeen i et glas med vand, klistrer farsen ikke, når du former kødbollerne. Vask hænderne, når du har formet alle kødbollerne.

Form 22 små kødboller af farsen ved at bruge en spiseske og din håndflade. Læg kødbollerne på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Tip: Hvis du dypper skeen i et glas med vand, klistrer farsen ikke, når du former kødbollerne. Vask hænderne, når du har formet alle kødbollerne.

Form 8 små kødboller af farsen ved at bruge en spiseske og din håndflade. Læg kødbollerne på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Tip: Hvis du dypper skeen i et glas med vand, klistrer farsen ikke, når du former kødbollerne. Vask hænderne, når du har formet alle kødbollerne.

14.

Kom vand i en stor gryde og kog det op. Kom grøntsagsbouillonen i gryden.

15.

Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med en hulske. Lad dem koge ved svag varme i 10 minutter, eller indtil de kommer op til overfladen.

Sovs:

16.

Skyl og skræl knoldsellerien, og skær den i små tern. Se videoen.

17.

Når kødbollerne er kogt tages de op af gryden med en hulske, og lægges på en ren tallerken. Gem kogevandet i gryden til sovsen.

18.

Bring vandet med kartofler i kog ved middelhøj varme.

19.

Kog kartoflerne i 15-20 minutter, eller til de er møre og slipper, hvis du stikker i dem med en kniv. Når kartoflerne er kogt hældes vandet fra. Fortsæt med resten af opskriften, imens kartoflerne koger. Se videoen.

20.

Bring kogevandet fra kødbollerne i kog ved middelhøj varme.

21.

Kom selleriternene i gryden, og kog dem i 5-7 minutter, indtil de er møre. Stik i ternene med en kniv. Hvis de slipper kniven, er de møre. Tag selleriternene op af kogevandet med en hulske.

22.

Kom majsstivelse og koldt vand i en lille skål, og pisk det sammen til en jævning.

23.

Kom jævningen i kogevandet i en tynd stråle, mens du pisker i gryden med et piskeris.
Fortsæt, indtil sovsen har den ønskede konsistens. Hvis den ser meget tynd ud, kan du lige lade den komme i kog først, imens du pisker. Så skulle den gerne tykne.
Hvis du synes, den er blevet for tyk, så kom lidt ekstra vand i sovsen.

24.

Kom selleriternene og kødbollerne op i sovsen, og lad den simre ved lav varme i et par minutter. Pas på, sovsen ikke brænder på.

25.

Smag sovsen til med salt og peber.

Samle retten:

26.

Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke, og hak persillen groft.

27.

Servér dine boller i selleri sammen med de kogte kartofler og drys persille på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1690 kJ / 404 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Løg, rive

Løg, rive

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Fars, røre

Fars, røre

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Rivejern

Rivejern

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min