
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Bearnaisesovs
Bearnaisesovs
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Svær

Her har du den perfekte sovs til hakkebøffen - hjemmelavet bearnaisesovs - værsgo'!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bearnaisesovs
Bearnaisesovs:
125 g. smør
190 g. smør
65 g. smør
1 skalotteløg
1 ½ skalotteløg
½ skalotteløg
½ dl. frisk estragon
¾ dl. frisk estragon
¼ dl. frisk estragon
½ dl. hvidvinseddike
¾ dl. hvidvinseddike
¼ dl. hvidvinseddike
2 æg
3 æg
1 æg
2-3 tsk. citronsaft
3-4 tsk. citronsaft
1-2 tsk. citronsaft
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Smør

Skalotteløg

Estragon

Hvidvinseddike

Æg

Citron

Salt

Peber
Køkkenredskaber til bearnaisesovs
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 små gryder
2 små skåle
1 si
1 si
1 si
1 metalskål
1 decilitermål
1 citruspresser
1 piskeris
1 teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Lille gryde

Lille røreskål

Si

Metalskål

Decilitermål

Citruspresser

Piskeris

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bearnaisesovs:
3.
Skær smørret i små stykker og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.
4.
Pil skalotteløget, og hak det fint. Se videoen.
5.
Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Se videoen.
6.
Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde.
7.
Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde væske tilbage. Si løg og estragonblade fra, så du kun har væsken tilbage, og lad den køle helt af.
8.
Slå forsigtigt et æg mod skålens kant og lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå forsigtigt et æg mod skålens kant og lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå forsigtigt ægget mod skålens kant og lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
9.
Pisk æggeblommerne sammen, til de er luftige med en håndmixer. Tilsæt den indkogte eddike lidt ad gangen, mens du pisker godt.
Du skal ikke bruge æggehviderne
Tip: Lav små marengs-kys ud af æggehviderne.
10.
Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive tykkere. Pisk imens. Se videoen.
11.
Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen meget lidt ad gangen. Pisk imens.
12.
Pres citronen. Se videoen.
13.
Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.
14.
Kom hakket estragon i sovsen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Tip: Sovsen kan ikke varmes op igen. Hvis den bliver kold, så stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1234 kJ / 295 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 9 %
Fedt: 85 %
Heraf mættet fedt: 17 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer