Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fyld sousvide-posen:

3.

Hæld vand i sousvidekarret eller i en gryde med sousvide-stav. Sæt temperaturen på 85 grader.

4.

Vask gulerødderne. Skrub dem eller skræl dem. Se videoen.

5.

Skær gulerødderne i tykke stave. De skal være lige tykke. Se videoen.

6.

Kom gulerødderne i posen. Fordel dem jævnt i posen.

7.

Kom smør eller olie i posen. Kom eventuelt salt i posen.

8.

Skyl timiankvisten og kom i posen eller hæld tørret timian i posen. Se videoen.

9.

Kom posens ene ende i vakuummaskinen. Lad den suge luften ud af posen og derefter lime den, så der ikke er luft tilbage i posen.

Gulerødder sous vide:

10.

Læg posen i det opvarmede vand. Pas på du ikke brænder dig! Sørg for, at posen bliver holdt nede i vandet.

11.

Lad posen koge i 1 time.

12.

Tag posen op af vandet.

13.

Klip hul i posen. Gem eventuelt saften fra posen som sauce.

14.

Svits eventuelt gulerødderne på en pande, så de får farve.

15.

Server med lidt brød eller sammen med fisk eller kød, hvor du hælder saften fra posen over retten.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min