- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Gulerødder>
- Gulerødder sous vide
Gulerødder sous vide
Samlet tid: 80 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Sous vide gulerødder bliver møre uden at koge ud og smager himmelsk. Bare prøv vores opskrift, hvis du har god tid! Gulerødder er rig på A-vitaminer, der bliver frigivet ved tilberedning med olie eller smør. Server dem som forret med brød, eller som et tilbehør til fisk eller kød. Saften kan du oven i købet bruge som en velsmagende sauce.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerødder sous vide
Sous vide gulerødder:
300 g gulerødder
600 g gulerødder
150 g gulerødder
30 g smør eller 1 spsk olie
60 g smør eller 2 spsk. olie
15 g smør eller ½ spsk. olie
Evt. ½ tsk. salt
Evt.1 tsk. salt
Evt. knivspids salt
1 kvist timian eller 1 tsk tørret
1 kviste timian eller 2 tsk tørret
1 kvist timian eller ½ tsk tørret
Tilbehør:
1 stykke brød
Gulerod
Smør
Salt
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til gulerødder sous vide
Sous vide kar eller stav og vakuummaskine og poser
1 skrællekniv
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 saks
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld sousvide-posen:
3.
Hæld vand i sousvidekarret eller i en gryde med sousvide-stav. Sæt temperaturen på 85 grader.
4.
Vask gulerødderne. Skrub dem eller skræl dem. Se videoen.
5.
Skær gulerødderne i tykke stave. De skal være lige tykke. Se videoen.
6.
Kom gulerødderne i posen. Fordel dem jævnt i posen.
7.
Kom smør eller olie i posen. Kom eventuelt salt i posen.
8.
Skyl timiankvisten og kom i posen eller hæld tørret timian i posen. Se videoen.
9.
Kom posens ene ende i vakuummaskinen. Lad den suge luften ud af posen og derefter lime den, så der ikke er luft tilbage i posen.
Gulerødder sous vide:
10.
Læg posen i det opvarmede vand. Pas på du ikke brænder dig! Sørg for, at posen bliver holdt nede i vandet.
11.
Lad posen koge i 1 time.
12.
Tag posen op af vandet.
13.
Klip hul i posen. Gem eventuelt saften fra posen som sauce.
14.
Svits eventuelt gulerødderne på en pande, så de får farve.
15.
Server med lidt brød eller sammen med fisk eller kød, hvor du hælder saften fra posen over retten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer