![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Gulerødder a l'orange
Gulerødder a l'orange
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/pvkh1qw2/gulerødder-a-l-orange-5000-px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Vil du prøve gulerødder på en ny måde, inspireret af fransk mad? Så prøv denne søde opskrift på gulerødder a l'orange, hvor gulerødderne steger i en marinerede af honning og appelsinjuice. Du kan også pifte gulerødderne op med lidt ingefær. Navnet kommer fra fransk, som betyder 'gulerødder med appelsin'.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerødder a l'orange
Gulerødder a l'orange:
500 g. gulerødder
750 g. gulerødder
250 g. gulerødder
15 g. smør
22 g. smør
7 g. smør
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 spsk. honning
1½ spsk. honning
½ spsk. honning
1 dl. appelsinjuice
1½ dl. appelsinjuice
½ dl. appelsinjuice
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/tyal1mir/solsikkeolie-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Solsikkeolie
![](/media/hfxceikq/fdb-honning.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Honning
![](/media/nxlluhhz/appelsinjuice-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Appelsinjuice
Køkkenredskaber til gulerødder a l'orange
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Gulerødder a l'orange:
3.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i tynde skiver. Se videoen.
4.
Kom smør og olie på en pande, og varm det op til middelhøj varme.
5.
Kom gulerodsskiverne på panden, og steg dem i 2-3 minutter, eller til de er gyldne.
6.
Kom honning på panden, og rør rundt. Lad det karamellisere i 1 minut.
7.
Tilsæt til sidst appelsinjuice, og skru ned til middellav varme, og lad det simre i 5-6 minutter, eller til gulerødderne er møre men stadigvæk har lidt bid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 569 kJ / 136 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 2,1 g.
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 15 min
Samlet tid: 40 min
Arbejdstid: 40 min
Samlet tid: 15 min
Arbejdstid: 15 min