
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Grøntsagstærte med broccoli
Grøntsagstærte
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Grøntsagstærte er super lækkert, og det er en god måde at få brugt rester af grøntsager i køleskabet. Du kan følge opskriften, eller bruge de grøntsager, du lige har - det er så lækkert med nybagt tærte.
Servér den nybagte grøntsagstærte med en salat - prøv en frisk gulerodssalat - og et stykke ristet rugbrød eller grovbrød til. Har du god tid, så lav selv grovflutes til tærten. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsagstærte med broccoli
Tærtedej
3 spsk. olie
4 spsk. vand
60 g. grahamsmel
150 g. hvedemel
1 æg
1 knivspids salt
1 spsk. smør eller olie til at smøre tærtefadet
Fyld
250 g. broccoli
4 gulerødder
½ tsk. salt
4 æg
150 g. hytteost
1 knivspids peber
100 g. revet ost

Olie - smagsneutral

Vand

Grahamsmel

Hvedemel

Æg

Salt

Smør

Broccoli

Gulerod

Hytteost

Peber

Revet ost
Køkkenredskaber til grøntsagstærte med broccoli
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
2 mellem skåle
1 kop
1 tærtefad
1 kagerulle
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 lille gryde
1 dørslag
1 røreske
1 gaffel
1 bagerist

Måleskeer

Køkkenvægt

Mellem røreskål

Kop

Tærteform

Kagerulle

Skærebræt

Urtekniv

Kartoffelskræller

Lille gryde

Dørslag

Røreske

Gaffel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtedej:
3.
Kom olie, vand, grahamsmel, hvedemel og salt i en skål, og bland det sammen.
4.
Slå ægget ud i en kop, og kom ægget ned i skålen. Vask hænder. Saml tærtedejen med hænderne. Se videoen.
5.
Smør et tærtefad med smør. Tærtefadet skal være cirka 24 centimeter i diameter.
6.
Drys lidt mel på køkkenbordet. Læg dejen på bordet, og rul den ud med en kagerulle.
7.
Læg dejen i tærtefadet, og tryk dejen godt ud langs kanterne.
Fyld:
8.
Skyl broccoli, og del den i små buketter. Skær stokken i små tern. Se videoen.
9.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
10.
Kom vand og salt i en gryde. Bring vandet i kog.
11.
Kom broccoli og gulerødder ned i gryden, og kog dem i cirka 5 minutter.
12.
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld broccoli og gulerødder ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
13.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
14.
Kom broccoli og gulerødder i en skål.
15.
Slå et æg ud i en kop, og kom ægget i skålen med broccoli og gluerødder. Fortsæt sådan med alle æggene. Vask hænder. Se videoen.
16.
Kom hytteost, salt og peber i skålen, og rør det sammen.
17.
Fordel tærtefyldet i tærten.
Bage tærte:
18.
Sæt tærten i ovnen, og bag den cirka 50 minutter, til fyldet er fast, og tærtedejen er gylden. Drys revet ost over tærten, når den har bagt i cirka 30 minutter.
19.
Lad tærten køle lidt af på en bagerist, før du serverer den. Servér med en frisk salat og grovbrød til. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1892 kJ / 451 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer