- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Grøntsagstærte med broccoli
Grøntsagstærte
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
Grøntsagstærte er super lækkert, og det er en god måde at få brugt rester af grøntsager i køleskabet. Du kan følge opskriften, eller bruge de grøntsager, du lige har - det er så lækkert med nybagt tærte.
Servér den nybagte grøntsagstærte med en salat - prøv en frisk gulerodssalat - og et stykke ristet rugbrød eller grovbrød til. Har du god tid, så lav selv grovflutes til tærten. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsagstærte med broccoli
Tærtedej
3 spsk. olie
4 spsk. vand
60 g. grahamsmel
150 g. hvedemel
1 æg
1 knivspids salt
1 spsk. smør eller olie til at smøre tærtefadet
Fyld
250 g. broccoli
4 gulerødder
½ tsk. salt
4 æg
150 g. hytteost
1 knivspids peber
100 g. revet ost
Olie - smagsneutral
Vand
Grahamsmel
Hvedemel
Æg
Salt
Smør
Broccoli
Gulerod
Hytteost
Peber
Revet ost
Køkkenredskaber til grøntsagstærte med broccoli
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
2 mellem skåle
1 kop
1 tærtefad
1 kagerulle
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 lille gryde
1 dørslag
1 røreske
1 gaffel
1 bagerist
Måleskeer
Køkkenvægt
Mellem røreskål
Kop
Tærteform
Kagerulle
Skærebræt
Urtekniv
Kartoffelskræller
Lille gryde
Dørslag
Røreske
Gaffel
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtedej:
3.
Kom olie, vand, grahamsmel, hvedemel og salt i en skål, og bland det sammen.
4.
5.
6.
7.
Fyld:
8.
Skyl broccoli, og del den i små buketter. Skær stokken i små tern. Se videoen.
9.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Slå et æg ud i en kop, og kom ægget i skålen med broccoli og gluerødder. Fortsæt sådan med alle æggene. Vask hænder. Se videoen.
16.
17.
Bage tærte:
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1892 kJ / 451 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer