
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Grøntsagspandekager
Grøntsagspandekager
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem

Du kan snige alverdens grøntsager i dejen til madpandekager, uden man overhovedet kan smage det. Det er en super nem måde at få brugt en grøntsags-rest. Rul pandekagerne med spicy kødsovs og salat eller dit yndlings-madpandekage-fyld.
Portionen giver cirka 10-12 madpandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsagspandekager
Grøntsagspandekager:
200 g kartoffel, løg, gulerod eller squash (æble er også godt)
200 g hvedemel (ca. 3 ½ dl)
80 g grahamsmel (ca. 1 ¼ dl)
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
4 dl mælk
Olie til stegning

Kartoffel

Hvedemel

Grahamsmel

Sukker

Salt

Mælk

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til grøntsagspandekager
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 rivejern
1 stor skål
1 piskeris
1 stegepande
1 paletkniv

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Rivejern

Stor røreskål

Piskeris

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekagedej:
3.
Skyl den grøntsag, du har valgt. Se videoen.
4.
Riv grøntsagen på den grove side af rivejernet. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
5.
Kom resten af ingredienserne i skålen. Pisk det sammen, og lad dejen hvile i 10 minutter.
Steg pandekager:
6.
Varm en stegepande op til middel varme. Kom ½ teske olie på stegepanden.
7.
Rør rundt i dejen, og fordel 1 deciliter på panden. Rør rundt i dejen mellem hver pandekage, så det grove mel ikke falder til bunds.
8.
Steg pandekagen gylden på hver side.
9.
Fortsæt på samme måde, indtil du ikke har mere dej.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 602 kJ / 144 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 74 %
Fedt: 13 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer