1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Gryderetter>
  5. Grøntsagsbouillon

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Skyl grøntager:

3.

Skyl, og rens grøntsagerne. Skær dem i små tern.

Kog grøntsagsbouillon:

4.

Hæld vand i en stor gryde, og bring det i kog.

5.

Tilsæt grøntsager, krydderier og urter til det kogende vand, og skru ned for varmen.

6.

Læg låg på gryden. Lad det småkoge i 20-30 minutter.

7.

Smag på bouillonen med en ske, og tjek, om grøntsagerne er møre.

8.

Hvis bouillonen ikke smager af så meget, så tag låget af gryden, og lad bouillonen småkoge i 10 minutter uden låg. Så fordamper vandet, og bouillonen bliver mere koncentreret.

9.

Sæt en stor skål i vasken, og sæt et dørslag i skålen.
Hæld bouillonen gennem dørslaget. Få evt. hjælp af en voksen. Pas på, så du ikke brænder dig.

10.

Fjern dørslaget, og smid de kogte grøntsager ud. Smag bouillonen til med salt eller sojasauce og citron eller hvidvinseddike.

11.

Lad grøntsagsbouillonen køle ned.

Opbevaring:

12.

Lad bouillonen køle af, og fordel den derefter i 2 fryseposer. Luk poserne.

13.

Læg poserne i fryseren, og tag dem ud, når du skal bruge dem til en ret.

Næringsindhold per portion

Energi: 416 kJ / 99 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 75 %

Fedt: 10 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 22 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min