1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Pasta>
  5. Grøntsags-spaghetti

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Hæld vand, salt og grøntsags-bouillonterning i en gryde. Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.

4.

Skyl gulerødder og squash, og skræl gulerødderne.

5.

Skær gulerødder og squash i lange strimler med tyndskrælleren. Se videoen.

6.

Halver citronen, og pres saften ud af den. Se videoen.

7.

Tilsæt fuldkornsspaghettien i vandet, når det koger. Kog den efter vejledningen på pakken. Cirka 10-12 minutter.

8.

Kom gulerods- og squashstrimlerne i gryden. Kog dem med de sidste 2 minutter af kogetiden.

9.

Sæt en stor skål i køkkenvasken, og læg en si oveni skålen. Hæld grøntsags-spaghettien gennem sien, og gem kogevandet.

10.

Hæld grøntsags-spaghettien tilbage i gryden. Tilsæt olie og citronsaft.

11.

Hæld 2 dl af kogevandet i gryden. Rør det sammen.
Hæld 3 dl af kogevandet i gryden. Rør det sammen.
Hæld 1 dl af kogevandet i gryden. Rør det sammen.

12.

Riv parmesanosten på et rivejern.

13.

Server grøntsags-spaghettien i små skåle med parmesanost på toppen. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2013 kJ / 481 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 6,58 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Tyndskræller

Tyndskræller

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min