![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Grøntsags-spaghetti
Grøntsags-spaghetti
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/ruxdre0g/grontsags-spaghetti.jpeg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Spaghetti er en sikker vinder. Denne version har flotte grøntsagsstrimler i, så der er knald på farverne. Du kan imponere med den orange gulerodsketchup til.
Tip: I stedet for squash eller gulerod, kan du også bruge persillerod, pastinak, rødbede, knoldselleri, kinaradise og kartoffel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsags-spaghetti
Ingredienser:
2 l vand
3 l vand
1 l vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
3 gulerødder
4 ½ gulerødder
1 ½ gulerødder
1 squash
½ squash
1 citron
1 ½ citron
½ citron
250 g fuldkornsspaghetti
375 g fuldkornsspaghetti
125 g fuldkornsspaghetti
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
100 g parmesanost
150 g parmesanost
50 g parmesanost
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/zjcdouoj/bouillon-edit-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grøntsagsbouillon
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/ynupfuo4/squash_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Squash
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/cbpjfnqs/spaghetti-uden-baggrund-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spaghetti
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/iweheyge/fdb_-parmesan.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Parmesanost
Køkkenredskaber: til grøntsags-spaghetti
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 stor gryde
1 spiseske
1 tyndskræller
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 citruspresser eller 1 gaffel
1 stor skål
1 si
1 grydeske
1 rivejern
![](/media/ewtnjhbr/fdb-redskaber27_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Målebæger
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/pqydx2pp/fdb-redskaber06.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor gryde
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/xfagfxjy/tyndskraeller-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tyndskræller
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/l1ia4aev/si-sigte.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Si
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Spaghetti:
3.
Kom vand, salt og bouillonterning i en gryde. Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.
Grøntsager:
4.
Skyl gulerødder og squash, og skræl gulerødderne. Se videoen.
5.
Skær gulerødder og squash i lange strimler med tyndskrælleren. Se videoen.
6.
Halver citronen, og pres saften ud af den. Se videoen.
Spaghetti - fortsat:
7.
Tilsæt fuldkornsspaghettien i vandet, når det koger. Kog den efter vejledningen på pakken. Cirka 10-12 minutter.
8.
Kom gulerods- og squashstrimlerne i gryden. Kog dem med de sidste 2 minutter af kogetiden.
9.
Sæt en stor skål i køkkenvasken, og læg en si oveni skålen. Hæld grøntsags-spaghettien gennem sien, og gem kogevandet.
10.
Hæld grøntsags-spaghettien tilbage i gryden. Tilsæt olie og citronsaft.
11.
Hæld 2 dl af kogevandet i gryden. Rør det sammen.
Hæld 3 dl af kogevandet i gryden. Rør det sammen.
Hæld 1 dl af kogevandet i gryden. Rør det sammen.
12.
Riv parmesanosten på et rivejern.
13.
Server grøntsags-spaghettien i små skåle med parmesanost på toppen. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2013 kJ / 481 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 6,58 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer