- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Grøntsags-spaghetti
Grøntsags-spaghetti
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Spaghetti er en sikker vinder. Denne version har flotte grøntsagsstrimler i, så der er knald på farverne. Du kan imponere med den orange gulerodsketchup til.
Tip: I stedet for squash eller gulerod, kan du også bruge persillerod, pastinak, rødbede, knoldselleri, kinaradise og kartoffel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsags-spaghetti
Ingredienser:
2 l vand
3 l vand
1 l vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
3 gulerødder
4 ½ gulerødder
1 ½ gulerødder
1 squash
½ squash
1 citron
1 ½ citron
½ citron
250 g fuldkornsspaghetti
375 g fuldkornsspaghetti
125 g fuldkornsspaghetti
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
100 g parmesanost
150 g parmesanost
50 g parmesanost
Vand
Salt
Grøntsagsbouillon
Gulerod
Squash
Citron
Spaghetti
Olie - smagsneutral
Parmesanost
Køkkenredskaber: til grøntsags-spaghetti
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 stor gryde
1 spiseske
1 tyndskræller
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 citruspresser eller 1 gaffel
1 stor skål
1 si
1 grydeske
1 rivejern
Målebæger
Køkkenvægt
Stor gryde
Spiseske
Tyndskræller
Urtekniv
Skærebræt
Citruspresser
Stor røreskål
Si
Grydeske
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Spaghetti:
3.
Kom vand, salt og bouillonterning i en gryde. Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.
Grøntsager:
4.
Skyl gulerødder og squash, og skræl gulerødderne. Se videoen.
5.
Skær gulerødder og squash i lange strimler med tyndskrælleren. Se videoen.
6.
Spaghetti - fortsat:
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2013 kJ / 481 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 6,58 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer