- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Grøntsags-kartoffelret
Grøntsags-kartoffelret
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsags-kartoffelret
Ingredienser
3 løg
4 ½ løg
1 ½ løg
3-4 fed hvidløg
4-6 fed hvidløg
2-3 fed hvidløg
600 g. hvidkål
900 g. hvidkål
300 g. hvidkål
600 g. kartofler
900 g. kartofler
300 g. kartofler
500 g. gulerod
750 g. gulerod
250 g. gulerod
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 tsk. paprika
3 tsk. paprika
1 tsk. paprika
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
2 l. vand
3 l. vand
1 l. vand
1 citron
1 ½ citron
½ citron
Drys
60 g. mandler
90 g. mandler
30 g. mandler
1 dl frisk koriander eller bredbladet persille
1 ½ dl frisk koriander eller bredbladet persille
½ dl frisk koriander eller bredbladet persille
Tilbehør
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød
4 skiver citronbåde
6 skiver citronbåde
2 skiver citronbåde
Løg
Hvidløg
Hvidkål
Kartoffel
Gulerod
Olie - smagsneutral
Paprika
Salt
Peber
Vand
Citron
Mandler
Persille
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til grøntsags-kartoffelret
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 mellem skål
1 mellem gryde
1 grydeske
1 citruspresser
1 serveringsfad
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Kartoffelskræller
Mellem røreskål
Mellem gryde
Grydeske
Citruspresser
Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøntsags-kartoffelret:
3.
Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.
4.
5.
Vask kartoflerne, og skræl dem. Se videoen.
6.
Skær kartoflerne i terninger på 3x3 centimeter. Se videoen.
7.
Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Se videoen.
8.
9.
Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter. Se videoen.
10.
11.
12.
Kom vand i gryden, og bring det hele i kog. Kog retten ved middel varme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
13.
14.
Drys:
15.
16.
Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Se videoen.
17.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1418 kJ / 338 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 37 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer