- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Pitabrød og wraps>
- Grønne spinatpandekager
Grønne spinatpandekager
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Grønne spinatpandekager er et lækkert og festligt indslag til maden. Spinaten farver pandekagerne, men man kan slet ikke smage den.
Tilføj evt. 1 tsk. sukker og 1 tsk. vaniljesukker, hvis du vil lave dem til dessert.
Opskriften giver cirka 8 pandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grønne spinatpandekager
Pandekager:
100 g. spinat
150 g. spinat
50 g. spinat
4 æg
6 æg
2 æg
1 knivspids salt
50 g. grahamsmel
75 g. grahamsmel
25 g. grahamsmel
150 g. hvedemel
225 g. hvedemel
75 g. hvedemel
2½ dl. mælk
3¾ dl. mælk
1¼ dl. mælk
Olie eller smør til stegning
Spinat
Æg
Salt
Grahamsmel
Hvedemel
Mælk
Olivenolie
Køkkenredskaber til grønne spinatpandekager
1 køkkenvægt
1 kniv bestik
1 decilitermål
1 rent viskestykke
1 minihakker eller blender
1 kop
1 mellemstor skål
1 piskeris
1 stegepande
Køkkenvægt
Kniv bestik
Decilitermål
Viskestykke
Søjleblender
Kop
Mellem røreskål
Piskeris
Stegepande
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekagedej:
3.
Skyl spinaten grundigt, og tør den i et rent viskestykke. Se videoen.
4.
Kom spinaten op i en blender.
5.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Hæld ægget op i blenderen til spinaten. Gør det samme med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Tilsæt salt, og blend massen, til spinaten er helt findelt. Kom æggeblandingen op i en skål.
7.
Tilsæt grahamsmel og hvedemel, og rør dejen sammen med et piskeris.
8.
Tilsæt mælk lidt ad gangen, og rør rundt undervejs.
Steg pandekager:
9.
Varm stegepanden op til middelvarme, og kom en halv teskefuld smør eller olie på panden.
10.
Kom et tyndt lag dej på panden, og steg spinatpandekagen 1-2 minutter på hver side.
11.
Fortsæt på samme måde med resten af dejen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 494 kJ / 118 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 63 %
Fedt: 14 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer