1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Pita med kylling

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Hjemmelavede pitabrød:

3.

Tag en gryde frem. Hæld vandet i gryden, og varm det, til det er fingervarmt. Se videoen.

Tag en gryde frem. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt. Se videoen.

Tag en gryde frem. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt. Se videoen.

4.

Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst. Se videoen.

5.

Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

6.

Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.

Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.

7.

Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter.
Se videoen.

8.

Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.

9.

Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.

10.

Tænd ovnen på 240 grader varmluft.

11.

Kom bagepapir på en bageplade.

12.

Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke rund og flad med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Se videoen.

Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke rund og flad med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Se videoen.

13.

Læg de 8 pitabrød på bagepladen.
Læg de 12 pitabrød på bagepladen.
Læg de 4 pitabrød på bagepladen.

14.

Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.

15.

Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne både ovenpå og nedenunder. Mens pitabrødene er i ovnen, kan du gøre fyldet klar.

16.

Tag pitabrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Dæk dem til med et rent viskestykke.
Tag pitabrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Dæk dem til med et rent viskestykke.

Fyldt med kylling:

17.

Tag et skærebræt og en kniv frem, og skær kyllingebrystet i små tern. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

18.

Varm en stegepande op til høj varme. Tilsæt olie. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.

Varm en stegepande op til høj varme. Tilsæt olie. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.

Varm en stegepande op til høj varme. Tilsæt olie. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.

Dressing til pitabrød:

19.

Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Se videoen.

20.

Tag en skål frem. Hak persillen, og kom den i skålen. Se videoen.

21.

Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.
Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.
Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.

Tilbehør til pitabrød:

22.

Tag et dørslag frem. Hæld majsene i dørslaget, og lad dem dryppe af.

23.

Skyl agurk og tomater. Skær dem i tern. Se videoen.

24.

Skyl salaten. Skær icebergsalaten i store stykker. Se videoen.

25.

Kom agurk, tomater, icebergsalat, majs og kylling i pitabrødene, og servér med dressingen ved siden af. Mums!

Næringsindhold per portion

Energi: 1376 kJ / 329 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 65 %

Fedt: 17 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Gærdej

Gærdej

Dej, ælte

Dej, ælte

Rulle pitabrød

Rulle pitabrød

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Tomat, hakke

Tomat, hakke

Skylle og skære icebergsalat

Skylle og skære icebergsalat

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 68 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 68 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min