1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Pita med kylling

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag en gryde frem. Hæld vandet i gryden, og varm det, til det er fingervarmt.
Tag en gryde frem. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt.
Tag en gryde frem. Hæld vand i gryden, og varm det op, til det er fingervarmt.

4.

Tag en stor skål frem. Hæld vandet over i skålen. Smuldr gæren i vandet, og rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.

5.

Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

6.

Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.

Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.

7.

Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter.
Se videoen.

8.

Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke.

9.

Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 25 min, til den er hævet til dobbelt størrelse.

10.

Tænd ovnen på 240 grader varmluft.

11.

Kom bagepapir på en bageplade.

12.

Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke rund og flad med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Se videoen.

Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul hvert stykke rund og flad med en kagerulle. De skal være cirka ½ centimeter høje. Se videoen.

13.

Læg de 8 pitabrød på bagepladen.
Læg de 12 pitabrød på bagepladen.
Læg de 4 pitabrød på bagepladen.

14.

Lad pitabrødene hæve på bagepladen i 5-7 minutter.

15.

Bag pitabrødene ved 240 grader varmluft i 7-10 minutter, til de puster sig op til lysebrune ”balloner”. De skal både være gyldne både ovenpå og nedenunder. Mens pitabrødene er i ovnen, kan du gøre fyldet klar.

16.

Tag pitabrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Dæk dem til med et rent viskestykke.
Tag pitabrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Dæk dem til med et rent viskestykke.

17.

Lav fyld: Tag et skærebræt og en kniv frem. Skyl agurk, tomat og icebergsalat, og skær dem i små stykker.

18.

Tag et dørslag frem. Hæld majsene i dørslaget, og lad dem dryppe af.

19.

Lav dressing: Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Se videoen.

20.

Tag en skål frem. Hak persillen, og kom den i skålen.

21.

Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.
Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.
Kom yoghurt op i skålen med persille. Smag din dressing til med salt og peber.

22.

Tag et skærebræt og en kniv frem, og skær kyllingebrystet i små tern.

23.

Tag en stegepande frem, varm den op, og tilsæt olie. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
Tag en stegepande frem, varm den op, og tilsæt olien. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
Tag en stegepande frem, varm den op, og tilsæt olien. Steg kyllingeternene, til de er lysebrune og gennemstegte. Vend kyllingeternene undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.

24.

Kom agurk, tomater, icebergsalat, majs og kylling i pitabrødene, og servér med dressingen ved siden af.

Næringsindhold per portion

Energi: 1376 kJ / 329 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 65 %

Fedt: 17 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Dej, ælte

Dej, ælte

Pitabrød, trin.for-trin

Pitabrød, trin.for-trin

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min