
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Grønne boller
Grønne boller
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 63 min.
Sværhedsgrad: Nem

Én dej - 100 forskellige slags brød.
Du kan freestyle og lave 100% din egen bolle-dej ved at pifte den op med frugt, grønt, tørret frugt eller hakkede nødder. Det er easy peasy, og bollerne smager meget bedre.
Opskriften giver 10 boller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grønne boller
Dej:
25 g. gær
1 dl. vand
2 dl. mælk
1 spsk. olie
1 ½ dl. grahamsmel
150 g. squash
½ dl. hasselnødder
½ tsk. salt
6 dl. hvedemel
1 dl. mel til æltning
½ dl. mælk til pensling

Gær

Vand

Mælk

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Squash

Hasselnødder

Salt

Hvedemel
Køkkenredskaber til grønne boller
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 lille gryde
1 stor skål
1 røreske
1 rivejern
Husholdningsfilm
Bagepapir
1 bageplade
1 rent viskestykke
1 kop
1 bagepensel

Decilitermål

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Lille gryde

Stor røreskål

Røreske

Rivejern

Husholdningsfilm

Bagepapir

Bageplade

Viskestykke

Kop

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Tag en stor skål frem. Smuldr gæren i skålen. Se videoen.
4.
Tag en lille gryde. Kom vand og mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet og mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld den lune mælk og vand i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, og rør.
6.
Kom grahamsmel i skålen, og rør sammen.
7.
Tag et rivejern. Vask squashen, og riv den på den grove side af rivejernet.
8.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak hasselnødderne fint. Se videoen.
9.
Kom revet squash og hakkede hasselnødder i skålen, og rør sammen.
10.
Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Det er ikke sikkert at du skal tilsætte alt hvedemelet, det kommer an på hvor fugtig din dej er. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.
11.
Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 30 minutter et lunt sted.
Form og bag bollerne:
12.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.
13.
Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Rul dejen til en pølse, og skær den i 10 lige store stykker. Tril hvert stykke til en bolle, og læg bollerne på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
14.
Hæld mælk i en kop, og pensl bollerne med mælken. Se videoen.
15.
Sæt bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollen bagt færdig. Se videoen.
16.
Lad bollerne køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 937 kJ / 224 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer