
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Klatkager
Klatkager
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hvis der er rester tilbage fra risengrøden, kan du lave dem om til en lækker dessert: Klatkager. Det kræver kun meget få ekstra ingredienser. Bruger du rester, undgår du madspild, og du kan sætte tænderne i de lune klatkager med god samvittighed.
Opskriften giver cirka 16 klatkager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til klatkager
Ingredienser
5 dl. risengrød
1 spsk. hvedemel
1 tsk. sukker
2 æg
4 tsk. smør

Hvedemel

Sukker

Æg

Smør
Køkkenredskaber til klatkager
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 mellem skål
1 røreske
1 stegepande
1 paletkniv

Måleskeer

Decilitermål

Mellem skål

Røreske

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom risengrød, hvedemel og sukker op i en skål. Slå et æg ud i en kop og kom det op i skålen. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Rør det hele sammen med en røreske. Se videoen.
4.
Kom 1 teske smør på en stegepande og smelt det.
5.
Start med at komme 4 klatter dej på stegepanden og steg dem lysebrune i 3 minutter på den ene side.
6.
Vend klatkagerne og steg dem i 3 minutter på den anden side.
7.
Smelt en ny teske smør på stegepanden, og gentag processen. Steg 4 klatkager ad gangen, indtil der ikke er mere dej tilbage.
8.
Vend klatkagerne og steg dem 3 minutter på den anden side. Tag dem af stegepanden, når de er færdige.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 205 kJ / 49 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer