![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Klatkager
Klatkager med risengrød
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Klatkager](/remote.axd/tv.samvirke.dk/49543313/58596059/d65c5e64d9f07260e95843c03baffbae/1920x/thumbnail-4.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Hvis der er rester tilbage af risengrøden, kan du lave dem om til en lækker morgenmad eller dessert: Klatkager. Opskriften kræver kun fem ingredienser. Så sig farvel til madspild og goddag til lækre mini pandekager i julen eller resten af året.
Tip: Du kan pifte klatkagerne op med en halv teskefuld revet appelsin eller citronskal.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til klatkager
Klatkager:
5 dl. risengrød
1 spsk. hvedemel
1 tsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 æg
4 tsk. smør
Tilbehør
Flormelis
Syltetøj eller marmelade
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/5ziftlog/gocook-vanillesukker.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vaniljesukker
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/iz1abknx/fdb_-flormelis.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Flormelis
![](/media/pa0fx4h4/jordbaermarmelade.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Jordbærmarmelade
Køkkenredskaber til klatkager
1 stegepande
1 paletkniv
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 mellem skål
1 røreske
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
![](/media/acobauwk/måleskeer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Måleskeer
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Klatkage dej:
3.
Kom risengrød, hvedemel, vaniljesukker og sukker op i en skål.
4.
Slå et æg ud i en kop og kom det op i skålen. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør det hele sammen med en røreske. Se videoen.
Steg klatkager:
5.
Kom 1 teske smør på en stegepande, og smelt det.
6.
Start med at komme 4 klatter dej på stegepanden. Steg dem lysebrune i 3 minutter på den ene side.
7.
Vend klatkagerne og steg dem i 3 minutter på den anden side. Klatkagerne skal være lysebrune.
8.
Smelt en ny teske smør på stegepanden, og gentag processen. Steg 4 klatkager ad gangen, indtil der ikke er mere dej tilbage.
9.
Server klatkagerne lune med syltetøj og flormelis.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 205 kJ / 49 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer