- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Grønne bagels
Grønne bagels
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grønne bagels
Ingredienser
50 g. grønkål
4 dl. vand
25 g. gær
150 grahamsmel
1 spsk. olie
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
Ca. 450 g. hvedemel
1 æg til pensling
Sesamfrø til drys
Grønkål
Vand
Gær
Grahamsmel
Rapsolie
Sukker
Salt
Hvedemel
Æg
Sesamfrø
Køkkenredskaber til grønne bagels
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
2 store røreskåle
1 skærebræt
1 blender
1 røreske
1 rent viskestykke
2 bageplader
Bagepapir
1 stor gryde med låg
1 hulske
1 kop
1 gaffel
1 bagepensel
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Stor røreskål
Skærebræt
Søjleblender
Røreske
Viskestykke
Bageplade
Bagepapir
Stor gryde
Hulske
Kop
Gaffel
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Pluk grønkåls-bladene af stokken, og skyl bladene grundigt. Se videoen.
4.
Kom grønkålsbladene og vand i en blender, og blend det, til grønkålen er i små stykker. Hæld det i en stor røreskål.
5.
Smuldr gær i skålen med den blendede grønkål og vand, og rør til gæren er opløst.
6.
Kom grahamsmel, olie og 1 spiseske sukker op i skålen, og rør rundt, til dejen er ensartet.
7.
Tilsæt salt, og kom hvedemel i skålen lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, at du skal tilsætte alt hvedemelet – det kommer an på, hvor fugtig din dej er. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.
8.
Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time og 15 minutter.
Form bagels:
9.
Kom bagepapir på to bageplader.
10.
Tag dejen op, del den i 12 stykker, og tril dem til boller mellem hænderne eller på bordet. Se videoen.
11.
Stik din tommelfinger i midten af hver bolle til et hul. Tag bollen op, og kom begge dine pegefingre i hullet (fra hver side). Gør hullet større, ved at trille bollen rundt om dine fingre. Hullet skal være ret stort, cirka 2-2 ½ centimeter i diameter, da det krymper under hævning og bagning.
12.
Læg dine bagels på bagepladerne. Læg et rent viskestykke over dine bagels, og lad dem efterhæve i 20 minutter et lunt sted.
Kog bagels:
13.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
14.
Kom vand og 1 spiseske sukker i en stor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog ved høj varme. Kom forsigtigt 2 bagels i gryden ad gangen, og kog dem 1 minut på hver side. Vend dine bagels med en hulske.
15.
Når dine bagels er kogt færdige, skal de op på bagepladerne med bagepapir. Kom 6 bagels på hver plade.
Pensel og bag bagels:
16.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
17.
Pensl alle bagels med ægget, og drys med sesamfrø. Se videoen.
18.
Bag dine bagels i cirka 20 minutter, til de er gyldne og lyder hule, når du banker på bagsiden. Se videoen.
19.
Spis dine grønne bagels, som de er, eller kom lige præcis dit yndlingsfyld i dine bagels.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 677 kJ / 162 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer