1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Grønlangkål

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Grønlangkål:

3.

Skyl grønkålen grundigt, og fjern bladene fra grønkålsstokken. Se videoen.

4.

Hak grønkålen i små stykker.

5.

Kom smør i en gryde, og lad det varme op til middelvarme.

6.

Kom den hakkede grønkål i gryden, og lad det stege, indtil grønkålen er faldet sammen og blevet blød.

7.

Kom 4 deciliter af mælken i gryden. Skru ned til lav varme, lad grønkålen og mælken koge svagt i 20-30 minutter.

Kom 6 deciliter af mælken i gryden. Skru ned til lav varme, lad grønkålen og mælken koge svagt i 20-30 minutter.

Kom 2 deciliter af mælken i gryden. Skru ned til lav varme, lad grønkålen og mælken koge svagt i 20-30 minutter.

8.

Ryst hvedemel og det sidste mælk sammen i en melryster. Se videoen.

9.

Rør jævningen grundigt ud i grønlangkålen. Lad grønkålen koge videre i 3-5 minutter.

10.

Smag grønlangkålen til med sukker, muskatnød, salt og peber.

Næringsindhold per portion

Energi: 682 kJ / 163 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 30 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 4,8 g.

Kostfibre: 6 %

Kokkeskolevideoer

Grønkål, ordne

Grønkål, ordne

Sovs, jævne

Sovs, jævne

Inspiration

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 30 min