Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Nudler:

3.

Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

4.

Kom salt og nudlerne forsigtigt i vandet. Kog dem i 2 minutter uden låg. Rør i nudlerne under kogningen.

5.

Stil et dørslag i vasken, og hæld nudlerne i dørslaget. Hæld koldt vand over nudlerne, så de ikke klistrer sammen.

Grøntsager:

6.

Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i 2-3 stykker.

7.

Tag et gulerodsstykke, og skær en lille skive af den lange side, så guleroden ikke ruller på skærebrættet.

8.

Skær gulerodsstykket i tynde skiver og derefter i tynde stave ligesom tændstikker (julienne). Gentag med de andre stykker gulerod.

9.

Skyl broccoli eller asparges-broccoli. Skær broccoli-stokken af, og skær den i tynde stave. Skær broccoli-buketterne i mindre stykker. Hold dem adskilt. Hvis du bruger asparges-broccoli, skal de hver især skæres i 4-5 stykker.

10.

Skyl grønkålen grundigt i en skål med vand, og riv bladene af hver stilk. Hak grønkålen i små stykker.

11.

Tag et nyt skærebræt, og skær kyllingebrystet i tern. Vask hænder.

Sovs:

12.

Pil et hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser ned i en lille skål. Fortsæt sådan med det andet fed.

Pil et hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser ned i en lille skål. Fortsæt sådan med de næste fed.

Pil et hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser ned i en lille skål.

13.

Kom østerssovs, sojasovs, ketjap manis (eller soja) og sambal oelek (eller hakket chili) i skålen. Rør rundt.

14.

Kom olie på en stegepande eller en wok, og varm det op til høj varme.

15.

Kom kylling-ternene op i stegepanden. Lad dem stege i 2 minutter. Rør rundt.

16.

Kom gulerødder og stokken af broccolien eller asparges-broccolien op i stegepanden. Lad dem stege med i 3 minutter, mens du rører rundt.

17.

Kom resten af broccolien eller asparges-broccolien, og grønkålen op i stegepanden. Rør rundt.

18.

Tilsæt sovsen, og rør rundt.

19.

Stil et dørslag i vasken, og hæld nudlerne i dørslaget.

20.

Kom nudlerne tilbage i gryden, og hæld sovs og grøntsager fra stegepanden over.

21.

Pynt eventuelt med cashewnødder.

Næringsindhold per portion

Energi: 1861 kJ / 445 kcal

Protein: 28 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 5 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 90 min