- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Grønkålssuppe
Grønkålssuppe
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Mmm… Der er ikke noget, der varmer, som en god suppe i årets kolde måneder. Prøv GoCooks gammeldags-inspirerede grønkålssuppe, som pakker dig ind i god smag.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grønkålssuppe
Suppe:
600 g. svinebryst eller kamsteg
900 g. svinebryst eller kamsteg
300 g. svinebryst eller kamsteg
2 ½ - 3 l. vand
3 ¾ - 4 ½ l. vand
1 ¼ - 1 ½ l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Eventuelt 100 g. bacon i tern
Eventuelt 150 g. bacon i tern
Eventuelt 50 g. bacon i tern
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
1 porre
1 ½ porre
½ porre
1 knoldselleri
1 ½ knoldselleri
½ knoldselleri
450 g. frossen grønkål
675 g. frossen grønkål
225 g. frossen grønkål
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Til jævning (hvis nødvendig):
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
½ - 1 dl. vand
¾- 1 ½ dl. vand
¼ - ½ dl. vand
Tilbehør:
4 tsk. sennep
6 tsk. sennep
2 tsk. sennep
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
Grisekoteletter
Vand
Salt
Bacon i tern
Gulerod
Porre
Knoldselleri
Grønkål
Peber
Hvedemel
Sennep
Rugbrød
Køkkenredskaber: til grønkålssuppe
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 kniv (bestik)
1 spiseske
1 stor gryde med låg
2 skærebrætter
1 kartoffelskræller
1 stor skarp kniv
1 si
1 røreske
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Kniv bestik
Spiseske
Stor gryde
Skærebræt
Kartoffelskræller
Stor skarp kniv - kokkekniv
Si
Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grønkålssuppe:
3.
Kom svinekødet, vand og salt i en stor gryde med låg. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Tænd for middelvarme, og bring det i kog. Hvis det bulder-koger, så skru ned til lav varme. Lad det koge i 40 minutter.
4.
Kom bacon i gryden, og lad det koge yderligere 40 minutter. Imens kan du ordne grøntsagerne.
5.
Skyl og skræl gulerødderne, skær dem i små tern. Se videoen.
Skyl og skræl guleroden, skær dem i små tern. Se videoen.
6.
Skær den grønne top og bunden af porren. Skær porren over på midten, og skyl den grundigt mellem alle bladene. Se videoen.
7.
Skær toppen af knoldsellerien, hvis din knoldselleri har top på. Skyl og skrub knoldsellerien fri for jordrester, og skær derefter skrællen af den. Se videoen.
8.
Skær knoldsellerien i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
9.
Når svinekødet og bacon har kogt sammen i 40 minutter, kom så grøntsagerne i suppen, og lad dem koge med i 15 minutter, til de er møre og har givet smag til suppen.
10.
Sæt en si ovenpå en stor skål. Hæld væsken fra suppefyldet gennem sien. Kom væsken tilbage i gryden. Tag svinekødet op af sigten og over på et skærebræt. Kom de kogte grøntsager og bacon tilbage i gryden til suppevæsken.
11.
Kom den frosne hakkede grønkål i gryden, og varm det op, til grønkålen er optøet, og suppen begynder at koge igen.
12.
Mens suppen varmer, skær så sværen af kødet, og kasser sværen. Skær kødet i tern.
13.
Når suppen er varm, skal du vurdere, om du vil have suppen tykkere. Hvis den skal være tykkere, skal du lave en jævning af mel og vand. Kom mel og vand i en melryster, og ryst det sammen, til der ikke er flere klumper i. Hæld meljævningen i suppen, og kog suppen i 5 minutter før at fjerne melsmagen.
14.
Når suppen har den ønskede tykkelse, er kødet klar til at komme tilbage i gryden. Server suppen med rugbrød og sennep.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3442 kJ / 823 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 21 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt: 20 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer