1. >
  2. Opskrifter>
  3. Morgenmad>
  4. Biksemad med spejlæg

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Se videoen.

4.

Hak persillen fint. Se videoen.

5.

Pil og hak løget i grove tern.

6.

Skær kartofler og kød i små tern. Se videoen.

7.

Kom smørret og ½ spiseske olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme.
Kom smørret og 1 spiseske olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme.
Kom smørret og 1 teske olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme.

8.

Kom kartoflerne på stegepanden. Rør godt rundt. Lad det stege i cirka 10 minutter. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på.

9.

Skru ned på middel varme og tilsæt løg. Steg dem med cirka 5 minutter.

10.

Skru ned på svag varme. Tilsæt kødet og engelsk sovs og rør rundt.

11.

Lav så spejlæggene, mens kødet luner. Kom ½ spiseske olie på en ny stegepande og varm den op til middel varme.
Lav så spejlæggene, mens kødet luner. Kom 1 spiseske olie på en ny stegepande og varm den op til middel varme.
Lav så spejlæggene, mens kødet luner. Kom 1 teske olie på en ny stegepande og varm den op til middel varme.

12.

Slå et æg ud i en kop og hæld det forsigtigt på stegepanden. Gør dette med alle fire æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop og hæld det forsigtigt på stegepanden. Gør dette med alle seks æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop og hæld det forsigtigt på stegepanden. Gør dette med begge æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

13.

Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.

14.

Smag biksemaden til med salt, peber og engelsk sovs. Og server med spejlæg, hakket persille og rødbeder til.

Næringsindhold per portion

Energi: 916 kJ / 219 kcal

Protein: 26 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 32 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min