
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Forår>
- Grøn rissalat
Grøn rissalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 36 min.
Sværhedsgrad: Medium

Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøn rissalat
Ris
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 dl. basmatiris
3 dl. basmatiris
1 dl. basmatiris
Grøntsager
2 dl. vand
3 dl. vand
½ dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 dl. frosne grønne ærter
3 dl. frosne grønne ærter
1 dl. frosne grønne ærter
6 radiser
9 radiser
3 radiser
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
Dressing
½ citron
¾ citron
¼ citron
2 spsk. olie
1 spsk. olie
3 cm. ingefær
4 ½ cm. ingefær
1 ½ cm. ingefær
3 cm. peberrod
4 ½ cm. peberrod
1 ½ cm. peberrod
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 tsk. sukker
2 tsk. sukker
½ tsk. sukker
Pynt
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille

Vand

Salt

Basmatiris

Ærter

Radise

Forårsløg

Citron

Olie - smagsneutral

Ingefær (frisk)

Peberrod

Sukker

Persille
Køkkenredskaber til grøn rissalat
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
2 mellem gryder
2 mellem skåle
1 dørslag
2 grydelåg
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 målebæger
1 citruspresser
1 lille skål
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 piskeris
1 spiseske
1 røreske
1 balje
1 rent viskestykke

Måleskeer

Decilitermål

Mellem gryde

Mellem røreskål

Dørslag

Grydelåg

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Målebæger

Citruspresser

Lille røreskål

Kartoffelskræller

Rivejern

Piskeris

Spiseske

Røreske

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Se videoen.
4.
Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.
5.
Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.
6.
Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.
Grøntsagerne:
7.
Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.
8.
Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver. Se videoen.
9.
Skyl forårsløgene, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløgene i tynde skiver. Se videoen.
Skyl forårsløget, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløget i tynde skiver. Se videoen.
10.
Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
Dressing:
11.
Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Se videoen.
12.
Hæld olie i skålen.
13.
Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Se videoen.
14.
Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.
15.
Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.
16.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
17.
Hak persillen fint, og drys den over salaten. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1656 kJ / 396 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer