- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Grøn rissalat
Grøn rissalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 36 min.
Sværhedsgrad: Medium
Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøn rissalat
Ris
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 dl. basmatiris
3 dl. basmatiris
1 dl. basmatiris
Grøntsager
2 dl. vand
3 dl. vand
½ dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 dl. frosne grønne ærter
3 dl. frosne grønne ærter
1 dl. frosne grønne ærter
6 radiser
9 radiser
3 radiser
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
Dressing
½ citron
¾ citron
¼ citron
2 spsk. olie
1 spsk. olie
3 cm. ingefær
4 ½ cm. ingefær
1 ½ cm. ingefær
3 cm. peberrod
4 ½ cm. peberrod
1 ½ cm. peberrod
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 tsk. sukker
2 tsk. sukker
½ tsk. sukker
Pynt
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
Vand
Salt
Basmatiris
Ærter
Radise
Forårsløg
Citron
Olie - smagsneutral
Ingefær (frisk)
Peberrod
Sukker
Persille
Køkkenredskaber til grøn rissalat
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
2 mellem gryder
2 mellem skåle
1 dørslag
2 grydelåg
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 målebæger
1 citruspresser
1 lille skål
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 piskeris
1 spiseske
1 røreske
1 balje
1 rent viskestykke
Måleskeer
Decilitermål
Mellem gryde
Mellem røreskål
Dørslag
Grydelåg
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Målebæger
Citruspresser
Lille røreskål
Kartoffelskræller
Rivejern
Piskeris
Spiseske
Røreske
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Se videoen.
4.
5.
6.
Grøntsagerne:
7.
Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.
8.
Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver. Se videoen.
9.
Skyl forårsløgene, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløgene i tynde skiver. Se videoen.
Skyl forårsløget, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløget i tynde skiver. Se videoen.
10.
Dressing:
11.
Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Se videoen.
12.
13.
Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Se videoen.
14.
Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.
15.
16.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1656 kJ / 396 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer