Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Kom vandet i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

4.

Hæld det lunkne vand i en skål, og smuldr gæren i skålen. Rør, til gæren er opløst. Se videoen.

5.

Tilsæt olie, salt og sukker, grahamsmel og cirka halvdelen af hvedemelet. Rør det sammen. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen, mens du rører rundt, indtil dejen er fast, men stadig lidt klistret.

6.

Kom lidt hvedemel på et rent bord. Vend dejen ud på bordet, og ælt dejen sammen.

7.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den til med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 30 minutter. Lav imens fyldet til spinatbrødet.

Fyld:

8.

Læg den frosne spinat i en skål. Hæld kogende vand i skålen, til det ligger dækker spinaten. Lad spinaten tø op.

9.

Pil hvidløget. Pres det i en hvidløgspresser, og kom det i en lille skål. Se videoen.

10.

Tag en stegepande, kom olien på, og varm den op. Tilsæt hvidløg, og svits i 1 minut.

11.

Vrid så meget vand fra spinaten, som du kan. Læg spinaten på stegepanden. Svits spinat og hvidløg i cirka 2 minutter. Tag stegepanden af varmen.

Form brød:

12.

Tænd ovnen på 200 grader.

Brød: Tænd ovnen på 200 grader.

13.

Kom mel på et rent bord, og vend dejen ud på bordet. Drys med ekstra mel oven på dejen.

14.

Rul dejen ud i en firkant på cirka 20 x 30 centimeter. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen og på kagerullen, så dejen ikke klistrer.
Rul dejen ud i en firkant på cirka 25 x 40 centimeter. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen og på kagerullen, så dejen ikke klistrer.
Rul dejen ud i en firkant på cirka 15 x 20 centimeter. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen og på kagerullen, så dejen ikke klistrer.

15.

Fordel spinat-fyldet, den revne ost og fetaen på halvdelen af dejen. Vend den anden halvdel over, så fyldet er i midten. Klem kanterne sammen med en gaffel, så fyldet ikke flyder ud.

16.

Kom bagepapir på en bageplade. Tag begge hænder under spinatbrødet, og kom det forsigtigt over på bagepladen.

Bag brødet:

17.

Bag spinatbrødet i 25-30 minutter, til det er gyldent of gennembagt. Lad det køle af på en bagerist.
Bag spinatbrødet i 25-30 minutter, til det er gyldent of gennembagt. Lad det køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 1654 kJ / 395 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 6,6 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Gærdej

Gærdej

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 135 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 53 min