- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Grøn kyllingesalat
Grøn kyllingesalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 16 min.
Sværhedsgrad: Nem
Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.
Imponér venner og familie ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøn kyllingesalat
Kartofler
500 g. kartofler
750 g. kartofler
250 g. nye kartofler
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Kylling
2 stk. kyllingebryst
3 stk. kyllingebryst
1 stk. kyllingebryst
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Salat
1 bundt grønne asparges
1 ½ bundt grønne asparges
½ bundt grønne asparges
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 grønt salathoved
1 ½ grønt salathoved
½ grønt salathoved
½ spidskål, ca. 200 g.
¾ spidskål, ca. 300 g.
¼ spidskål, ca. 100 g.
4 tomater
6 tomater
2 tomater
75 g. fine ærter
110 g. ærter
40 g. ærter
Hvidløgsdressing
2-3 fed hvidløg
3-4 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
2 dl yoghurt naturel
3 dl yoghurt naturel
1 dl yoghurt naturel
1 tsk. stærk sennep
1 ½ tsk. stærk sennep
½ tsk. stærk sennep
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Krydderurtedressing
25 g. frisk persille eller purløg
40 g. frisk persille eller purløg
15 g. frisk persille eller purløg
2 ½ spsk. olie
3 ¾ spsk. olie
1 ¼ spsk. olie
1 spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
1 ½ spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Sur-sød chilidressing
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 tsk. flydende honning
3 tsk. flydende honning
1 tsk. flydende honning
2 tsk. appelsinjuice
3 tsk. appelsinjuice
1 tsk. appelsinjuice
2 tsk. chilisovs
3 tsk. chilisovs
1 tsk. chilisovs
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Tilbehør
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød
Kartoffel
Vand
Salt
Kyllingebryst
Grønne asparges
Grønt salathoved
Spidskål
Tomat
Ærter
Hvidløg
Yoghurt naturel
Sennep
Peber
Persille
Olie - smagsneutral
Hvidvinseddike
Honning
Appelsinjuice
Chilisovs
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til grøn kyllingesalat
5 måleskeer
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
2 gafler
1 stor skål
1 lille skål
1 stor gryde med låg
1 mellem gryde med låg
1 hvidløgspresser
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 grøntsagsbørste
1 lille skarp kniv
Måleskeer
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Røreske
Gaffel
Stor røreskål
Lille røreskål
Stor gryde
Mellem gryde
Hvidløgspresser
Målebæger
Køkkenvægt
Grøntsagsbørste
Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartofler:
3.
Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste. Se videoen.
4.
Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs. Se videoen.
Kylling:
5.
Læg kyllingebrysterne i en gryde. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.
6.
Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.
Salat:
7.
Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.
8.
Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
9.
10.
11.
12.
13.
Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.
14.
15.
Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler. Se videoen.
16.
17.
18.
19.
Hvidløgsdressing:
20.
Pil og pres hvidløg. Se videoen.
21.
Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.
Krydderurtedressing:
22.
Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Se videoen.
23.
Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.
24.
Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.
Sur-sød chilidressing:
25.
Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.
26.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1785 kJ / 425 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer