
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Grøn kyllingesalat
Grøn kyllingesalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 16 min.
Sværhedsgrad: Nem

Man kan sagtens servere salat som hovedret - tricket er bare at gøre den til en mættende salat. Ved at bruge kylling og kartoffel i salaten, fylder den mere i maven. Ud over en fyldig salat får du også tre dressinger at vælge imellem. Prøv dem, og vælg din ynglingsdressing.
Imponér venner og familie ved at servere lækre, hjemmelavede grovflutes til salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøn kyllingesalat
Kartofler
500 g. kartofler
750 g. kartofler
250 g. nye kartofler
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Kylling
2 stk. kyllingebryst
3 stk. kyllingebryst
1 stk. kyllingebryst
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Salat
1 bundt grønne asparges
1 ½ bundt grønne asparges
½ bundt grønne asparges
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 grønt salathoved
1 ½ grønt salathoved
½ grønt salathoved
½ spidskål, ca. 200 g.
¾ spidskål, ca. 300 g.
¼ spidskål, ca. 100 g.
4 tomater
6 tomater
2 tomater
75 g. fine ærter
110 g. ærter
40 g. ærter
Hvidløgsdressing
2-3 fed hvidløg
3-4 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
2 dl yoghurt naturel
3 dl yoghurt naturel
1 dl yoghurt naturel
1 tsk. stærk sennep
1 ½ tsk. stærk sennep
½ tsk. stærk sennep
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Krydderurtedressing
25 g. frisk persille eller purløg
40 g. frisk persille eller purløg
15 g. frisk persille eller purløg
2 ½ spsk. olie
3 ¾ spsk. olie
1 ¼ spsk. olie
1 spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
1 ½ spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
½ spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Sur-sød chilidressing
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 tsk. flydende honning
3 tsk. flydende honning
1 tsk. flydende honning
2 tsk. appelsinjuice
3 tsk. appelsinjuice
1 tsk. appelsinjuice
2 tsk. chilisovs
3 tsk. chilisovs
1 tsk. chilisovs
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Tilbehør
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød

Kartoffel

Vand

Salt

Kyllingebryst

Grønne asparges

Grønt salathoved

Spidskål

Tomat

Ærter

Hvidløg

Yoghurt naturel

Sennep

Peber

Persille

Olie - smagsneutral

Hvidvinseddike

Honning

Appelsinjuice

Chilisovs

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til grøn kyllingesalat
5 måleskeer
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
2 gafler
1 stor skål
1 lille skål
1 stor gryde med låg
1 mellem gryde med låg
1 hvidløgspresser
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 grøntsagsbørste
1 lille skarp kniv

Måleskeer

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Røreske

Gaffel

Stor røreskål

Lille røreskål

Stor gryde

Mellem gryde

Hvidløgspresser

Målebæger

Køkkenvægt

Grøntsagsbørste

Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartofler:
3.
Skrub kartoflerne grundigt med en grøntsagsbørste. Se videoen.
4.
Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring det hele i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Gå videre med kylling og salat imens. Husk at holde øje med kartoflerne undervejs. Se videoen.
Kylling:
5.
Læg kyllingebrysterne i en gryde. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.
6.
Kog kyllingebrysterne ved lav varme i 12-15 minutter, til de er møre. Gå videre med salaten imens. Husk at holde øje med kyllingen undervejs.
Salat:
7.
Skyl aspargesene, og bræk den nederste seje del af. Skær aspargesene i stykker på 3-4 centimeter.
8.
Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
9.
Læg aspargeserne forsigtigt ned i vandet, så det ikke sprøjter. Lad dem koge et minut.
10.
Stil et dørslag i vasken. Hæld det kogende vand og asparges ned i dørslaget, og lad aspargesene dryppe af.
11.
Sluk for gryden med kyllingekød, når kyllingen er mør. Lad kyllingekødet stå i gryden i 10 minutter. Hæld vandet fra.
12.
Riv det kolde kogte kyllingekød i mindre stykker med to gafler.
13.
Hæld kogevandet fra kartoflerne, når de har kogt. Lad kartoflerne køle lidt af, og skær dem i både.
14.
Tag bladene af salathovedet, og skyl dem grundigt. Lad salatbladene dryppe af på et rent viskestykke, og riv dem i mindre stykker. Se videoen.
15.
Skyl spidskålen, og skær stokken af. Skær spidskålen i tynde strimler. Se videoen.
16.
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
17.
Læg de frosne ærter i koldt vand, og lad dem tø op.
18.
Kom kartofler, kyllingekød, asparges, salat, spidskål, tomater og ærter i en skål.
19.
Lav hvidløgsdressing, krydderurtedressing eller sur-sød chilidressing. (Vælg selv en. Se de næste steps for metoden).
Hvidløgsdressing:
20.
Pil og pres hvidløg. Se videoen.
21.
Kom yoghurt, sennep og hvidløg i en skål. Rør godt. Smag dressingen til med salt og peber.
Krydderurtedressing:
22.
Kom vand i en skål, og skyl de valgte krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak krydderurterne fint. Se videoen.
23.
Kom olie og eddike i en skål, og pisk det sammen.
24.
Kom de hakkede krydderurter, salt og peber i skålen, og bland det sammen. Smag til med salt og peber.
Sur-sød chilidressing:
25.
Kom olie, honning, appelsinjuice og chilisovs i en skål. Rør det sammen. Smag dressingen til med salt.
26.
Hæld dressingen i skålen med salat, og bland kyllingesalaten sammen. Servér med groft brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1785 kJ / 425 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer