- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fine grøntsager>
- Asparges>
- Grøn aspargessuppe
Grøn aspargessuppe
Samlet tid: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
Du kender den klassiske hvide aspargessuppe, men her får du aspargessuppe i en grøn udgave med grønne asparges. Opskriften er nem at lave, og du kan eventuelt lade den nederste træede del af aspargesene koge med, og tage dem op igen, inden du blender suppen. Så udnytter du hele din asparges.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøn aspargessuppe
Suppe med grønne asparges:
500 g grønne asparges
750 g grønne asparges
250 g grønne asparges
2 stk. løg
3 stk. løg
1 stk. løg
1 tsk. olie
1 ½ tsk. olie
½ tsk. olie
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
1 liter vand
1 ½ liter vand
½ liter vand
50 g babyspinat
75 g babyspinat
25 g babyspinat
½ dl basilikum
1 dl basilikum
½ dl basilikum
1 økologisk citron
1 ½ økologisk citron
½ økologisk citron
2 tsk. majsstivelse
3 tsk. majsstivelse
1 tsk. majsstivelse
2 dl madlavningsfløde 8%
3 dl madlavningsfløde 8%
1 dl madlavningsfløde 8%
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber fra kværn
1 stor knivspids peber fra kværn
1 lille knivspids peber fra kværn
Tilbehør:
4 skiver brød, fuldkorn
6 skiver brød, fuldkorn
2 skiver brød, fuldkorn
Grønne asparges
Løg
Olie - smagsneutral
Grøntsagsbouillon
Vand
Babyspinat
Basilikum
Citron
Majsstivelse
Madlavningsfløde
Salt
Peber
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til grøn aspargessuppe
1 stavblender
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde med låg
1 røreske
1 rivejern
1 citruspresser
1 rent viskestykke
1 suppeske
4 dybe tallerkner
6 dybe tallerkner
2 dybe tallerkner
Stavblender
Køkkenvægt
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Røreske
Rivejern
Citruspresser
Viskestykke
Suppeske
Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøn aspargessuppe:
3.
Bræk eller skær de nederste 3-4 centimeter af aspargesene, da de kan være træede (træagtige). Se videoen.
4.
Skyl aspargesene, og skær dem i stykker på 2-3 centimeter. Gem aspargeshovederne til pynt.
5.
Pil løgene, og hak dem. Se videoen.
Pil løgene, og hak dem. Se videoen.
Pil løget, og hak det. Se videoen.
6.
Hæld olie i stor gryden, og varm den op.
7.
Kom løg og asparges i gryden, og svits det et par minutter. Rør rundt med en røreske.
8.
Tilsæt vand og bouillonterninger.
Tilsæt vand og bouillonterninger.
Tilsæt vand og bouillonterning.
9.
Læg låg på gryden, og lad suppen småkoge i 10 minutter, til aspargsene er møre.
10.
Skyl babyspinaten, hvis den ikke allerede er skyllet. Tilsæt den til suppen. Lad den koge med i 2 minutter.
11.
Kom vand i en lille skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
12.
Skyl citronen. Riv citronskallen på den fine side af et rivejern. Se videoen.
13.
Halvér citronen, og pres saften med en citruspresser. Se videoen.
14.
Kom fløden i en lille skål, og rør majsstivelsen ud i fløden. Kom blandingen i gryden.
15.
Sæt gryden ned i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er flere klumper.
16.
Smag suppen til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
17.
Kom suppen i dybe tallerkener, og top med basilikum og aspargeshoveder. Server aspargessuppen med brød til. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1109 kJ / 264 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 29 %
Heraf mættet fedt: 3,6 g
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer