Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Skræl rødbederne, og riv dem på et rivejern. Se videoen.

4.

Pres rødbedesaften ned i en stor skål, til du har 1 dl, og tilsæt vandet til skålen.

Tip: Gem gerne rødbedestykkerne til en anden ret, fx en råkost, boller eller rødbedebøffer.

5.

Opløs gæren i rødbedesaften.

6.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i skålen. Se videoen.

7.

Tilsæt olie og grahamsmel.

8.

Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør rundt undervejs.

9.

Vend dejen ud på bordet, og ælt den færdig. Måske skal du bruge lidt ekstra mel. Se videoen.

10.

Kom dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve en time.

Form grissini:

11.

Kom bagepapir på en bageplade.

12.

Del dejen i to. Del hver dejklump i 16 stykker, så du får 32 klumper dej i alt.

13.

Drys mel på bordet, og tril hver lille dejklump til en lang, tynd stang på tykkelse med en blyant.

14.

Læg grissinierne på bagepladen, og dæk dem til med et viskestykke.

15.

Lad grissinierne hæve i cirka 20 minutter, mens ovnen varmer op.

Bag grissini:

16.

Tænd ovnen på 175 grader.

17.

Slå et æg ud i en lille skål, tjek for skaller, og pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.

18.

Pensl grissinierne med ægget, og drys med sesamfrø, birkes og nigellafrø. Se videoen.

19.

Bag dine røde grissini i cirka 20 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 1502 kJ / 359 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Sådan river du rødbeder groft og fint

Sådan river du rødbeder groft og fint

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Dej, ælte

Dej, ælte

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Boller, pensle

Boller, pensle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 32 min