![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Fyldte græskarblomster
Fyldte græskarblomster
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
![Film 19: Fyldte friturestegte blomster](/remote.axd/tv.samvirke.dk/27288171/35913381/b2ad50b36f87be7d3db264fd8c483437/1920x/thumbnail-5.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
I Japan og i Italien spiser man græskarblomster som snacks. Prøv selv at lave fyldte og friterede græskar- eller squashblomster. Mums!
Opskriften giver ca. 6 fyldte græskarblomster.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fyldte græskarblomster
Dej:
2 dl vand
100 g hvedemel
2 spsk. olie
5 spsk. hvidvinseddike
1 æg
½ tsk. salt
Fyld:
1 rødløg
½ squash (ca. 140 g)
150 g frisk mozzarella
1 bundt basilikum
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Græskarblomster:
6 græskarblomster
2 liter fritureolie
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/2skidv3r/hvidvinseddike-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidvinseddike
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/10zcox5p/rødløg.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rødløg
![](/media/ynupfuo4/squash_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Squash
![](/media/lysdavrk/mozzarella-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mozzarella
![](/media/gszin5cl/basilikum.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Basilikum
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/hbynpr0j/friture_olie-01-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fritureolie
Køkkenredskaber til fyldte græskarblomster
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 lille gryde
1 stor skål
2 små skåle
1 piskeris
1 elpisker
1 dejskraber
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
6 tandstikker
1 stor gryde
1 gaffel
1 hulske
1 tallerken
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/idtnxybf/piskeris.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskeris
![](/media/paxm0ybi/fdb-redskaber14-jpg_800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Elpisker
![](/media/zgipmcnh/fdb-redskaber43.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dejskraber
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/ih2bol52/tandstik.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tandstikker
![](/media/pqydx2pp/fdb-redskaber06.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor gryde
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
![](/media/f1rf4ytg/hulske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hulske
![](/media/kp5m4w3q/tallerken.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med din lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
4.
Kom det lunkne vand, hvedemel, olie, hvidvinseddike og salt i en stor skål.
5.
Slå ægget ud, og lad æggehviden løbe ned i en ny skål, mens du holder æggeblommen i æggeskallen. Hæld blommen op skålen med dej. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dejen sammen, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
6.
Lad dejen stå i 30 minutter.
7.
Pisk æggehviden stiv med en elpisker og vend den forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber.
Fyld:
8.
Pil, og hak rødløget. Kom det op i en skål.
9.
Vask squashen, og skær den i tern. Kom det op i skålen med rødløg.
10.
Skær mozzarellaen i tern. Kom det op i skålen.
11.
Kom vand i en lille skål, og skyl basilikum i vandet. Hak basilikum fint. Kom det op i skålen, og bland sammen. Krydr med salt og peber.
12.
Fyld lidt af mozzarella-blandingen i græskar-blomsterne, og luk dem til med en tandstik.
13.
Varm fritureolien op i en gryde.
Frituresteg blomsterne:
14.
Sæt et lille bitte stykke brød (for eksempel på 1 x 1 centimeter) på en gaffel, og stik brødet ned i fritureolien. Hvis der kommer små bobler rundt om brødet, så er olien varm nok. Hvis der ikke er nogen bobler, så skal du vente lidt endnu. Så er olien ikke klar.
15.
Når olien er blevet tilpas varm, så dyp en fyldt blomst ned i dejen, og læg den ned i olien. Gentag med alle blomsterne. Lad dem friturestege, indtil dejen er gylden.
16.
Læg madpapir på en tallerken. Tag blomsterne op med en hulske, og læg de færdigstegte blomster på tallerkenen, indtil de skal spises.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / MANGLER kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer