1. >
  2. Opskrifter>
  3. Temaer>
  4. Tapas>
  5. Fyldte græskarblomster

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med din lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

4.

Kom det lunkne vand, hvedemel, olie, hvidvinseddike og salt i en stor skål.

5.

Slå ægget ud, og lad æggehviden løbe ned i en ny skål, mens du holder æggeblommen i æggeskallen. Hæld blommen op skålen med dej. Pisk dejen sammen, til der ikke er flere klumper.
Slå ægget ud, og lad æggehviden løbe ned i en ny skål, mens du holder æggeblommen i æggeskallen. Hæld blommen op skålen med dej. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Pisk dejen sammen, til der ikke er flere klumper.
Slå ægget ud, og lad æggehviden løbe ned i en ny skål, mens du holder æggeblommen i æggeskallen. Hæld blommen op skålen med dej. Pisk dejen sammen, til der ikke er flere klumper.

6.

Lad dejen stå i 30 minutter.

7.

Pisk æggehviden stiv med en elpisker og vend den forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber.

8.

Pil, og hak rødløget. Kom det op i en skål. Se videoen.

9.

Vask squashen, og skær den i tern. Kom det op i skålen med rødløg.
Vask squashen, og skær den i tern. Kom det op i skålen med rødløg.

10.

Skær mozzarellaen i tern. Kom det op i skålen.

11.

Kom vand i en lille skål, og skyl basilikum i vandet. Hak basilikum fint. Kom det op i skålen, og bland sammen. Krydr med salt og peber.

12.

Fyld lidt af mozzarella-blandingen i græskar-blomsterne, og luk dem til med en tandstik.

13.

Varm fritureolien op i en gryde.

14.

Sæt et lille bitte stykke brød (for eksempel på 1 x 1 centimeter) på en gaffel, og stik brødet ned i fritureolien. Hvis der kommer små bobler rundt om brødet, så er olien varm nok. Hvis der ikke er nogen bobler, så skal du vente lidt endnu. Så er olien ikke klar.

15.

Når olien er blevet tilpas varm, så dyp en fyldt blomst ned i dejen, og læg den ned i olien. Gentag med alle blomsterne. Lad dem friturestege, indtil dejen er gylden.

16.

Læg madpapir på en tallerken. Tag blomsterne op med en hulske, og læg de færdigstegte blomster på tallerkenen, indtil de skal spises.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 28 min