
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Forret>
- Græskarbræk
Græskar-bræk
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Lav de fedeste snacks til halloween-festen! For GoCooks opskrift på det her totalt ulækre græskarhoved, der brækker guacamole ud over det hele. Det er mega ulækkert og sygt lækkert på samme tid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskarbræk
Ingredienser
1 stort Halloween græskar
2 poser tortillas chips
1 pose tortillas chips
1 glas salsasovs
1 ½ glas salsasovs
½ glas salsasovs
2 ½ dl creme fraiche
5 ¼ dl creme fraiche
1 ¾ dl creme fraiche
Guacamole
4 modne avocadoer
6 modne avocadoer
2 modne avocadoer
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1-2 limefrugter
3 limefrugter
1 limefrugt
1 dl. creme fraiche 9 %
1 ½ dl. creme fraiche 9 %
½ dl. creme fraiche 9 %
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt

Halloween-græskar

Tortillaschips

Salsa

Creme fraiche

Avocado

Hvidløg

Lime

Salt
Køkkenredskaber til græskarbræk
1 målebæger
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 stort fad
1 spiseske
1 mellem skål
1 hvidløgspresser
1 gaffel
1 teske

Målebæger

Urtekniv

Skærebræt

Serveringsfad

Spiseske

Mellem røreskål

Hvidløgspresser

Gaffel

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Græskarhoved:
3.
Skær låget af græskarret i et siksak-møster. Så falder låget ikke så nemt ned, når græskarret skrumpler lidt efter nogle dage.
4.
Skrab kernerne ud med en stor ske eller en iskugleske. Fjern frø og trevler. Du kan eventuelt bage frøene i ovnen.
5.
Tegn eventuelt ansigt på græskarret med en tusch.
6.
Skær eller prik ansigtet ud med en urtekniv eller en lille græskarsav.
Guacamole:
7.
Flæk avocadoerne på langs og fjern stenen. Se videoen.
8.
Skrab avocado-kødet ud med en ske. Kom det i en skål.
9.
Pil hvidløg, og pres dem ned i skålen med en hvidløgs-presser. Se videoen.
Pil hvidløg, og pres det ned i skålen med en hvidløgs-presser. Se videoen.
10.
Skær limefrugten over, og pres saften ned i skålen. Se videoen.
Skær limefrugterne over, og pres saften ned i skålen. Se videoen.
11.
Mos avocadokødet med en gaffel, til der ikke er flere klumper.
12.
Kom cremefraiche i skålen, og rør det sammen.
13.
Smag guacamolen til med salt og limesaft.
14.
Anret guacamole, tomatsalsa og cremefraiche, så det vælter ud af græskarrets mund. Læg tortillachips ved siden af på begge sider.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4 kJ / 849 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt 11 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer