- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Græskarbræk
Græskar-bræk
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Lav de fedeste snacks til halloween-festen! For GoCooks opskrift på det her totalt ulækre græskarhoved, der brækker guacamole ud over det hele. Det er mega ulækkert og sygt lækkert på samme tid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græskarbræk
Ingredienser
1 stort Halloween græskar
2 poser tortillas chips
1 pose tortillas chips
1 glas salsasovs
1 ½ glas salsasovs
½ glas salsasovs
2 ½ dl creme fraiche
5 ¼ dl creme fraiche
1 ¾ dl creme fraiche
Guacamole
4 modne avocadoer
6 modne avocadoer
2 modne avocadoer
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1-2 limefrugter
3 limefrugter
1 limefrugt
1 dl. creme fraiche 9 %
1 ½ dl. creme fraiche 9 %
½ dl. creme fraiche 9 %
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
Halloween-græskar
Tortillaschips
Salsa
Creme fraiche
Avocado
Hvidløg
Lime
Salt
Køkkenredskaber til græskarbræk
1 målebæger
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 stort fad
1 spiseske
1 mellem skål
1 hvidløgspresser
1 gaffel
1 teske
Målebæger
Urtekniv
Skærebræt
Serveringsfad
Spiseske
Mellem røreskål
Hvidløgspresser
Gaffel
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Græskarhoved:
3.
Skær låget af græskarret i et siksak-møster. Så falder låget ikke så nemt ned, når græskarret skrumpler lidt efter nogle dage.
4.
Skrab kernerne ud med en stor ske eller en iskugleske. Fjern frø og trevler. Du kan eventuelt bage frøene i ovnen.
5.
Tegn eventuelt ansigt på græskarret med en tusch.
6.
Skær eller prik ansigtet ud med en urtekniv eller en lille græskarsav.
Guacamole:
7.
Flæk avocadoerne på langs og fjern stenen. Se videoen.
8.
9.
Pil hvidløg, og pres dem ned i skålen med en hvidløgs-presser. Se videoen.
Pil hvidløg, og pres det ned i skålen med en hvidløgs-presser. Se videoen.
10.
11.
12.
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4 kJ / 849 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt 11 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer