Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dag 1

3.

Læg de levende græshopper i køleskabet i 15 minutter, så bliver de sløve og er lettere at holde styr på ;-). Tag græshopperne ud af køleskabet. Pak dem ud og læg dem ned i en tom beholder med låg. Nu skal græshopperne stå i beholderen på køkkenbordet uden at få mad i 24 timer, for at de kan tømme deres tarme.

4.

Når græshopperne har stået 24 timer på køkkenbordet, skal du sætte dem i fryseren. Her skal de også stå i endnu 24 timer. Tag græshopperne ud. Nu er de klar til tilberedning.

Dag 2

5.

Læg græshopperne i en si og skyl dem under koldt vand. Læg dem på et rent viskestykke og dup dem forsigtigt tørre.

6.

Hæld 2 liter vand i en gryde og bring det i kog.

7.

Kom græshopperne ned i gryden når vandet koger, skru ned på middel varme og kog græshopperne i 5 minutter. 

8.

Tag græshopperne op af vandet med en hulske og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

9.

Kom honning på en stegepande og varm op.

10.

Når honningen er smeltet lægger du græshopperne på panden og vender dem rundt i honningen. Vær forsigtig så de ikke går i stykker.

11.

Hæld soja på panden og vend det rundt i 1-2 minutter.

12.

Drys sesamfrø over græshopperne og vend dem rundt.

13.

Hæld græshopperne ud på en tallerken. Skil dem forsigt ad hvis de hænger sammen. Lad dem køle lidt af. 

14.

Sæt græshopperne på tandstikker og spis dem lune. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 167 kJ / 40 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 20 %

Fedt: 51 %

Heraf mættet fedt: 1,8 g.

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 57 min