- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Forret>
- Græshopper
Græshopper
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Levende græshopper kan købes ved en dyrehandler eller på nettet.
Det kræver to døgns forberedelse at gøre græshopperne klar til at spise. Læg de levende græshopper i køleskabet i 15 minutter, så bliver de sløve og er lettere at holde styr på ;-). Tag græshopperne ud af køleskabet. Pak dem ud og læg dem ned i en tom beholder med låg. Nu skal græshopperne stå i beholderen på køkkenbordet uden at få mad i 24 timer, for at de kan tømme deres tarme. Når græshopperne har stået 24 timer på køkkenbordet, skal du sætte dem i fryseren. Her skal de også stå i endnu 24 timer. Tag græshopperne ud. Nu er de klar til tilberedning.
Opskriften giver 10 græshopper.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græshopper
Ingredienser
10 græshopper
2 liter vand
1 spsk honning
1 spsk soja
1 spsk sesamfrø
Græshopper
Vand
Honning
Soja
Sesamfrø
Køkkenredskaber til græshopper
1 spiseske
1 si/sigte
2 viskestykker
1 mellem gryde
1 hulske
1 stegepande
1 paletkniv
10 tandstikker
Spiseske
Si
Viskestykke
Mellem gryde
Hulske
Stegepande
Paletkniv
Tandstikker
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dag 1
3.
Læg de levende græshopper i køleskabet i 15 minutter, så bliver de sløve og er lettere at holde styr på ;-). Tag græshopperne ud af køleskabet. Pak dem ud og læg dem ned i en tom beholder med låg. Nu skal græshopperne stå i beholderen på køkkenbordet uden at få mad i 24 timer, for at de kan tømme deres tarme.
4.
Når græshopperne har stået 24 timer på køkkenbordet, skal du sætte dem i fryseren. Her skal de også stå i endnu 24 timer. Tag græshopperne ud. Nu er de klar til tilberedning.
Dag 2
5.
6.
Hæld 2 liter vand i en gryde og bring det i kog.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 167 kJ / 40 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 51 %
Heraf mættet fedt: 1,8 g.
Kostfibre: 0 %