
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Græshopper
Græshopper
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Levende græshopper kan købes ved en dyrehandler eller på nettet.
Det kræver to døgns forberedelse at gøre græshopperne klar til at spise. Læg de levende græshopper i køleskabet i 15 minutter, så bliver de sløve og er lettere at holde styr på ;-). Tag græshopperne ud af køleskabet. Pak dem ud og læg dem ned i en tom beholder med låg. Nu skal græshopperne stå i beholderen på køkkenbordet uden at få mad i 24 timer, for at de kan tømme deres tarme. Når græshopperne har stået 24 timer på køkkenbordet, skal du sætte dem i fryseren. Her skal de også stå i endnu 24 timer. Tag græshopperne ud. Nu er de klar til tilberedning.
Opskriften giver 10 græshopper.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til græshopper
Ingredienser
10 græshopper
2 liter vand
1 spsk honning
1 spsk soja
1 spsk sesamfrø
Græshopper

Vand

Honning

Soja

Sesamfrø
Køkkenredskaber til græshopper
1 spiseske
1 si/sigte
2 viskestykker
1 mellem gryde
1 hulske
1 stegepande
1 paletkniv
10 tandstikker

Spiseske

Si

Viskestykke

Mellem gryde

Hulske

Stegepande

Paletkniv

Tandstikker
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dag 1
3.
Læg de levende græshopper i køleskabet i 15 minutter, så bliver de sløve og er lettere at holde styr på ;-). Tag græshopperne ud af køleskabet. Pak dem ud og læg dem ned i en tom beholder med låg. Nu skal græshopperne stå i beholderen på køkkenbordet uden at få mad i 24 timer, for at de kan tømme deres tarme.
4.
Når græshopperne har stået 24 timer på køkkenbordet, skal du sætte dem i fryseren. Her skal de også stå i endnu 24 timer. Tag græshopperne ud. Nu er de klar til tilberedning.
Dag 2
5.
Læg græshopperne i en si og skyl dem under koldt vand. Læg dem på et rent viskestykke og dup dem forsigtigt tørre.
6.
Hæld 2 liter vand i en gryde og bring det i kog.
7.
Kom græshopperne ned i gryden når vandet koger, skru ned på middel varme og kog græshopperne i 5 minutter.
8.
Tag græshopperne op af vandet med en hulske og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
9.
Kom honning på en stegepande og varm op.
10.
Når honningen er smeltet lægger du græshopperne på panden og vender dem rundt i honningen. Vær forsigtig så de ikke går i stykker.
11.
Hæld soja på panden og vend det rundt i 1-2 minutter.
12.
Drys sesamfrø over græshopperne og vend dem rundt.
13.
Hæld græshopperne ud på en tallerken. Skil dem forsigt ad hvis de hænger sammen. Lad dem køle lidt af.
14.
Sæt græshopperne på tandstikker og spis dem lune. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 167 kJ / 40 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 51 %
Heraf mættet fedt: 1,8 g.
Kostfibre: 0 %