
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Chokomandler
Chokomandler
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Mandler er ikke bare mandler. Dyp dem i din yndlingschokolade, og vend dem i kokos eller andet festligt drys. Server dem for vennerne. Du bliver helt sikkert meget populær!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokomandler
Ingredienser:
100 g. mælkechokolade
100 g. mandler
Evt. 1 dl. kokosmel til pynt

Mælkechokolade

Mandler

Kokosmel
Køkkenredskaber: til chokomandler
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 stor ovnfast glasskål
1 lille gryde
1 gaffel
Grydelapper
Bagepapir
1 bageplade
1 lille skål

Køkkenvægt

Decilitermål

Glasskål

Lille gryde

Gaffel

Grydelapper

Bagepapir

Bageplade

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Smelt chokolade over vandbad:
3.
Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor, ovnfast skål. Se videoen.
4.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen og rør ind imellem i den med en gaffel.
5.
Når chokoladen er smeltet, så tag skålen op ad vandet. Brug grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
Chokomandler:
6.
Kom mandlerne i chokoladen og vend dem rundt med en ske.
7.
Kom bagepapir på en bageplade.
8.
Kom kokosmel i en lille skål. Tag chokomandlerne op med en gaffel, og vend dem rundt i kokosmelet. Stil dem på bagepladen og lad dem køle helt af.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 76 kJ / 18 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 26 %
Fedt: 65 %
Heraf mættet fedt: 0,7 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer