
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Frugtkurv af meloner
Frugtkurv af meloner
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Lav 100 % spiselige frugtkurve af meloner. Fyld dem med dine yndlings-frugter, og servér! Det er nemt nok.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til frugtkurv af meloner
Ingredienser
1 honningmelon
1 cantaloupemelon
250 g. friske jordbær
100 g. friske hindbær
2 kiwier
100 g. vindruer
1 pære
1 appelsin

Honningmelon

Cantaloupemelon

Jordbær

Hindbær

Kiwi

Vindruer

Pære

Appelsin
Køkkenredskaber til frugtkurv af meloner
2 store skarpe knive
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 melonjern
1 si/sigte
1 dørslag

Stor skarp kniv - kokkekniv

Urtekniv

Skærebræt

Melonjern

Si

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Frugtkurv:
3.
Vask begge meloner.
4.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær en tynd skive af den ene melon. Læg skæresiden nedad på skærebrættet.
5.
Skær en "hank" ud i din melon-frugtkurv: Skær et snit i hver side af melonen, til kniven er cirka 1 ½ centimeter fra midten. Skær også et snit fra toppen cirka 1 ½ centimeter fra midten, til du rammer snittet du lavede i siden. Fjern de to stykker melon.
6.
Tag et melonjern. Skrab kugler ud af melonen med melonjernet, indtil du har udhulet hele melonen.
7.
Gør det samme med den anden melon.
Fyld:
8.
Læg de friske hindbær i en si, og skyl dem i koldt vand. Lad dem dryppe af.
9.
Læg jordbær i et dørslag, og skyl dem i koldt vand. Nip den grønne blomst af, og lad jordbærrene dryppe af.
10.
Fordel melon-kuglerne i de to melon-kurve. Bland evt med de friske bær.
11.
Skyl vindurer, pære og appelsin i koldt vand. Skær kiwi, pære, og appelsin det ud i sjove og flotte faconer. Læg alle frugterne på et fad sammen med melon-kurvene.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 646 kJ / 154 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 83 %
Fedt: 10 %
Kostfibre: 0 %