- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Boller og sandwich>
- Frikadelleburger
Frikadelleburger
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Frikadelleburger - så kommer grillbaren hjem til dig! Her i opskriften pimper du din burger med lynsyltede agurker. De er sur-søde i modsætning til de købte. Du kan dog også bruge frisker agurker i stedet. Det er jo 100% din ret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til frikadelleburger
Lynsyltede agurker:
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1 ½ dl. eddike
2 ¼ dl. eddike
1 ½ dl. eddike
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
100 g. sukker
150 g. sukker
50 g. sukker
½ tsk. hele peberkorn
¾ tsk. hele peberkorn
¼ tsk. hele peberkorn
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Frikadeller:
500 g. hakket grisekød - eller hakket gris og kalv
750 g. hakket gris og kalv
250 g. hakket gris og kalv
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 æg
2 æg
1 æg
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Tilbehør:
1 hjertesalat
1 ½ hjertesalat
½ hjertesalat
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller
4 spsk. mayonnaise
6 spsk. mayonnaise
2 spsk. mayonnaise
2 dl. syltet rødkål
3 dl. syltet rødkål
1 dl. syltet rødkål
Agurk
Eddike - lagereddike
Vand
Sukker
Peberkorn
Salt
Hakket gris og kalv
Æg
Peber
Hvedemel
Mælk
Smør
Hjertesalat
Gulerod
Peberfrugt
Burgerboller (fuldkorn)
Mayonnaise
Rødkål
Køkkenredskaber: til frikadelleburger
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
2 spiseskeer
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 grydeske
1 sylteglas
1 mellemstor skål
1 røreske
1 rivejern
1 kop
1 tallerken
1 bagerist
1 smørekniv
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Lille gryde
Grydeske
Sylteglas
Mellem røreskål
Røreske
Rivejern
Kop
Middagstallerken
Bagerist
Kniv bestik
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lynsyltede agurker:
3.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Kom de i en skål.
4.
Kom eddike, vand, sukker, peberkorn og salt i en gryde. Kog, indtil sukkeret er opløst.
5.
Hæld eddike-sukker-blandingen over agurkeskiverne. Få eventuelt hjælp af en voksen.
6.
Lad de syltede agurker trække, indtil servering.
Frikadeller:
7.
Kom hakket kød og salt i skålen. Rør det sammen, til kødet bliver sejt. Se videoen.
8.
Pil løget, uden at skære det i stykker. Riv løget på et rivejern. Se videoen.
9.
Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Se videoen.
10.
Tilsæt hakket løg, peber og mel. Rør farsen sammen.
11.
Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen. Den skal blive jævn og ensartet.
12.
Tag en spiseskefuld fars, og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på en tallerken. Gentag, indtil du har brugt al farsen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
13.
Kom smør og olie på en stegepande og varm den op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme. Se videoen.
14.
Læg frikadellerne på stegepanden. Tryk farsen let flad. Steg dem i 7-8 minutter på hver side.
15.
Tjek om frikadellerne er færdige: Skær en frikadelle over. Hvis den er lyserød eller der er rå fars i midten, skal den og de øvrige frikadeller have 2 minutter mere.
Tilbehør:
16.
Tænd ovnen på 200 grader - eller find en brødrister frem.
17.
Skyl salaten, og pluk den i blade.
18.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i stave. Se videoen.
19.
Skyl peberfrugten, og skær den i stave.
20.
Kom burgerbollerne på en rist, og lun dem i 4-5 minutter i ovnen - eller varm dem på brødristeren.
21.
Tag bollerne ud, og skær dem igennem.
22.
Smør et lag mayonnaise på hver halvdel af bollerne.
23.
Kom salat, syltet rødkål, frikadelle og lynsyltede agurker i bollen.
24.
Server frikadelleburgerne med gulerødder og peberfrugt i stave.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2643 kJ / 632 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 7,1 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer