- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Fransk>
- Fransk mascarponecreme
Fransk mascarponecreme
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem
Mascarponecreme er en lækker og cremet fransk dessert, som er lavet af mascarpone, der er en italiensk friskost af creme fraiche og fløde. Her får du opskriften på mascarponecreme af kokken Jean-Michel, som GoCook har besøgt i Paris. Jean-Michel har givet Mascarponecremen et twist med grøn te og hindbær. Desserten minder om den italienske tiramisu. Glæd dig!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk mascarponecreme
Mascarponecreme:
2 dl. mascarpone
3 dl. mascarpone
1 dl. mascarpone
1 dl. piskefløde
1 ½ dl. piskefløde
3 ½ dl. piskefløde
2 spsk. flormelis
3 spsk. flormelis
1 spsk. flormelis
1 ½ pasteuriserede æggehvider
2 ¼ pasteuriserede æggehvider
¾ pasteuriserede æggehvide
Sirup:
1 dl. sukker
1 ½ dl. sukker
½ dl. sukker
2 dl. vand
3 dl vand
1 dl. vand
1 spsk. grønne teblade
1 ½ spsk. grønne teblade
½ spsk. grønne teblade
Til anretning:
24 hindbær
36 hindbær
12 hindbær
10 ladyfingers
15 ladyfingers
5 ladyfingers
Evt. 8 mynteblade til pynt
Evt. 12 mynteblade til pynt
Evt. 4 mynteblade til pynt
Mascarpone
Piskefløde
Flormelis
Æggehvider (pasteuriserede)
Sukker
Vand
Grønne teblade
Hindbær
Ladyfingers
Mynte
Køkkenredskaber: til fransk mascarponecreme
1 decilitermål
2 spiseskeer
2 skåle
1 håndmixer
1 rent viskestykke
1 dejskraber
1 kasserolle
1 grydeske
1 si
1 dyb tallerken
1 sprøjtepose eller frysepose
1 saks
4 glas
6 glas
2 glas
Decilitermål
Spiseske
Røreskål
Håndmixer
Viskestykke
Dejskraber
Kasserolle
Grydeske
Si
Dyb tallerken
Sprøjtepose
Saks
Glas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mascarponecreme:
3.
Kom mascarpone, piskefløde og flormelis i en skål.
Mascarponecreme: Kom mascarpone, piskefløde og flormelis i en skål.
Mascarponecreme: Kom mascarpone, piskefløde og flormelis i en skål.
4.
5.
6.
7.
Sirup med grøn te:
8.
Kom sukker og vand i en kasserolle.
9.
10.
11.
12.
13.
Anretning af mascarponecreme:
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
Skyl myntebladene i koldt vand. Tør dem af i et viskestykke. Se videoen.
22.
Kom et sidste lag mascarponecreme på toppen, og pynt med to hindbær og eventuelt mynteblade. "Bon appetit"
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1978 kJ / 473 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt: 18,85 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer