
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Fransk>
- Fransk mascarponecreme
Fransk mascarponecreme
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem

Mascarponecreme er en lækker og cremet fransk dessert, som er lavet af mascarpone, der er en italiensk friskost af creme fraiche og fløde. Her får du opskriften på mascarponecreme af kokken Jean-Michel, som GoCook har besøgt i Paris. Jean-Michel har givet Mascarponecremen et twist med grøn te og hindbær. Desserten minder om den italienske tiramisu. Glæd dig!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk mascarponecreme
Mascarponecreme:
2 dl. mascarpone
3 dl. mascarpone
1 dl. mascarpone
1 dl. piskefløde
1 ½ dl. piskefløde
3 ½ dl. piskefløde
2 spsk. flormelis
3 spsk. flormelis
1 spsk. flormelis
1 ½ pasteuriserede æggehvider
2 ¼ pasteuriserede æggehvider
¾ pasteuriserede æggehvide
Sirup:
1 dl. sukker
1 ½ dl. sukker
½ dl. sukker
2 dl. vand
3 dl vand
1 dl. vand
1 spsk. grønne teblade
1 ½ spsk. grønne teblade
½ spsk. grønne teblade
Til anretning:
24 hindbær
36 hindbær
12 hindbær
10 ladyfingers
15 ladyfingers
5 ladyfingers
Evt. 8 mynteblade til pynt
Evt. 12 mynteblade til pynt
Evt. 4 mynteblade til pynt

Mascarpone

Piskefløde

Flormelis

Æggehvider (pasteuriserede)

Sukker

Vand

Grønne teblade

Hindbær

Ladyfingers

Mynte
Køkkenredskaber: til fransk mascarponecreme
1 decilitermål
2 spiseskeer
2 skåle
1 håndmixer
1 rent viskestykke
1 dejskraber
1 kasserolle
1 grydeske
1 si
1 dyb tallerken
1 sprøjtepose eller frysepose
1 saks
4 glas
6 glas
2 glas

Decilitermål

Spiseske

Røreskål

Håndmixer

Viskestykke

Dejskraber

Kasserolle

Grydeske

Si

Dyb tallerken

Sprøjtepose

Saks

Glas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mascarponecreme:
3.
Kom mascarpone, piskefløde og flormelis i en skål.
Mascarponecreme: Kom mascarpone, piskefløde og flormelis i en skål.
Mascarponecreme: Kom mascarpone, piskefløde og flormelis i en skål.
4.
Pisk det sammen med en håndmixer, til det bliver en luftig creme. Pisk ikke for længe, for så bliver det til smør.
5.
Rengør piskerisene med varmt vand og sæbe. Tør dem af med et rent viskestykke.
6.
Kom æggehviden i en anden skål. Pisk æggehviderne stive med en håndmixer, til det bliver en stiv, luftig skum, der kan stå selv. Se videoen.
7.
Vend forsigtigt æggeskummet rundt i mascarponecremen med en dejskraber, til det er blandet jævnt sammen. Pas på, du ikke slår luften ud af cremen.
Sirup med grøn te:
8.
Kom sukker og vand i en kasserolle.
9.
Stil kasserollen på kogepladen, tænd for varmen, og bring det i kog.
10.
Lad det koge cirka 3 minutter, til alt sukkeret er opløst.
11.
Sluk for kogepladen, og lad siruppen køle af i kasserollen.
12.
Hæld tebladene i siruppen, og lad det trække i 10 minutter.
13.
Kom siruppen i en si, og lad den dryppe af over en dyb tallerken, så tebladene sies fra.
Anretning af mascarponecreme:
14.
Skyl hindbærrene, og lad dem tørre på et rent viskestykke.
15.
Hæld mascarponecremen i en sprøjtepose. Hvis ikke du har en sprøjtepose, så hæld mascarponecremen i en frysepose. Tryk mascarponecremen ned i det ene hjørne, og luk posen ved at sno toppen rundt. Klip et lille hul i hjørnet.
16.
Tryk et lille lag mascarponecreme ud i bunden af fire serveringsglas
Tryk et lille lag mascarponecreme ud i bunden af seks serveringsglas
Tryk et lille lag mascarponecreme ud i bunden af to serveringsglas
17.
Dyp 6 ladyfingers i tesiruppen, og læg dem ovenpå mascarponecremen i glassene. Læg 1 ½ ladyfinger i hvert glas.
Dyp 9 ladyfingers i tesiruppen, og læg dem ovenpå mascarponecremen i glassene. Læg 1 ½ ladyfinger i hvert glas.
Dyp 3 ladyfingers i tesiruppen, og læg dem ovenpå mascarponecremen i glassene. Læg 1 ½ ladyfinger i hvert glas.
18.
Tryk et nyt lag mascarponecreme ud ovenpå.
19.
Læg fire hindbær i hvert glas ovenpå mascarponecremen.
20.
Dyp 4 ladyfingers i tesiruppen, og læg dem oven på hindbærrene. Læg 1 ladyfinger i hvert glas.
Dyp 6 ladyfingers i tesiruppen, og læg dem oven på hindbærrene. Læg 1 ladyfinger i hvert glas.
Dyp 2 ladyfingers i tesiruppen, og læg dem oven på hindbærrene. Læg 1 ladyfinger i hvert glas.
21.
Skyl myntebladene i koldt vand. Tør dem af i et viskestykke. Se videoen.
22.
Kom et sidste lag mascarponecreme på toppen, og pynt med to hindbær og eventuelt mynteblade. "Bon appetit"
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1978 kJ / 473 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt: 18,85 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer