
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Forårsruller med risnudler
Forårsruller med risnudler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 83 min.
Sværhedsgrad: Medium

Direkte fra china-boxen får du her opskriften på sprøde, lækre, amme-namse forårsruller. Jo, dem kan man godt lave selv. Og de smager mmmmmmm…
Tip: Du kan udelade bambusskud. Og skal det hele gå lidt hurtigere, kan du bruge filodej eller forårsrulle-plader fra frost i stedet for.
Forårsruller med svinekød giver cirka 3,9 kg CO2/kg måltid. Det er 3 gange mere CO2 end danske forårsruller. Så prøv den også! (Kilde: CONCITO's klimadatabase, 2021)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til forårsruller med risnudler
Forårsrulledej:
100 g. grahams-mel
150 g. grahams-mel
50 g. grahams-mel
100 g. hvedemel
150 g. hvedemel
50 g. hvedemel
100 g. majsstivelse
150 g. majsstivelse
50 g. majsstivelse
2 æg
3 æg
1 æg
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
2 spsk. olie
3 tsk. olie
1 spsk. olie
4 spsk. olie til stegning
3 tsk. olie
1 spsk. olie
Fyld:
½ løg
¾ løg
¼ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ gulerod
¾ gulerod
¼ gulerod
25 g. champignon
37 g. champignon
12 g. champignon
25 g. risnudler
37 g. risnudler
12 g. risnudler
200 g. hakket grisekød
300 g. hakket grisekød
100 g. hakket grisekød
50 g. bambusskud i strimler
75 g. bambusskud i strimler
25 g. bambusskud i strimler
4 spsk. olie til stegning
6 spsk. olie til stegning
2 spsk. olie til stegning
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
50 g. bønnespirer
75 g. bønnespirer
25 g. bønnespirer
2 spsk. soja

Grahamsmel

Hvedemel

Majsstivelse

Æg

Vand

Salt

Olie - smagsneutral

Løg

Hvidløg

Gulerod

Champignon

Nudler (ris)

Hakket grisekød

Bambusskud

Sukker

Peber

Bønnespirer

Soja
Køkkenredskaber til forårsruller med risnudler
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
2 store skåle
1 håndmixer
1 stegepande
1 paletkniv
1 bagepensel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 elkedel
1 røreske
1 wok

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Stor røreskål

Håndmixer

Stegepande

Paletkniv

Bagepensel

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Elkedel

Røreske

Wok
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forårsrulledej:
3.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Kom grahamsmel, hvedemel, majsstivelse, vand, salt og 1 spiseske olie i skålen. Pisk dejen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.
Kom grahamsmel, hvedemel, majsstivelse, vand, salt og 3 spisesker olie i en skål. Pisk dejen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.
Kom grahamsmel, hvedemel, majsstivelse vand, salt og 1 spiseske olie i en skål. Pisk dejen med en håndmixer, til der ikke er flere klumper.
5.
Kom olien til stegning i et glas.
6.
Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en flad bagepensel i glasset og smør det hurtigt på stegepanden. Hæld ½ deciliter dej på stegepanden og vip hurtigt stegepanden rundt, så dejen fordeler sig til en meget tynd pandekage. Steg pandekagen i cirka 2 minutter på den ene side. Du skal ikke vende pandekagen. Den skal kun steges på den ene side. Se videoen.
7.
Når dejen er blevet fast, løsner du forsigtigt pandekagen fra stegepanden med en paletkniv og lægger den på en tallerken.
8.
Pensl stegepanden, og kom dej på stegepanden. Fortsæt på samme måde som du lige har gjort med den første pandekage, til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage i skålen. Det sidste dej skal du gemme til at ”lime” forårsrullerne sammen med.
Fyld:
9.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
10.
Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
11.
Skyl og rens svampene. Skær dem i små stykker.
12.
Hæld kogende vand over risnudlerne, lad dem trække i cirka 2 minutter. Hæld vand og nudler i et dørslag og lad dem dryppe af. Klip nudlerne i mindre stykker med en saks.
13.
Bland svampe, løg, hvidløg, gulerod, nudler, hakket svinekød og bambusskud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
14.
Kom olie i en wok. Varm den op til høj varme. Kom fyldet i wokken og steg det i 5-6 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.
15.
Kom soja, sukker, salt og peber i wokken.
16.
Sluk for varmen og kom bønnespirer i wokken. Lad fyldet køle af i cirka 5 minutter.
Rul forårsrullerne:
17.
Saml og steg forårsrullerne færdige: Læg en pandekage på et rent skærebræt. Læg en skefuld fyld på den ene halvdel af pandekagen, næsten ude ved kanten. Fold kanten rundt om fyldet. Fold så de to sider ind over. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle. Dyp en finger i skålen med resterne af pandekagedejen og smør en lille smule dej på kanten af pandekagen, så forårsrullen bliver ”limet” sammen. Se videoen.
18.
Varm 2-4 spiseskeer olie op på en stegepande til middel varme. Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er sprøde og gyldne. Hvis stegepanden løber tør for olie, kan du komme ½ spiseske olie mere på. Fortsæt, til du ikke har flere pandekager. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2607 kJ / 623 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 1,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer