
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Fødselsdag>
- Fødselsdagslagkage
Fødselsdagslagkage
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 105 min.
Sværhedsgrad: Medium

Ingen fødselsdag uden lagkage. I denne opskrift er lagkagen lavet helt fra bunden, bogstaveligt talt. En hjemmelavet lagkage er lækker, og husk at kun fantasien sætter grænser for, hvilke overraskelser du kan gemme i og imellem lagene. Og du kan selvfølgelig bruge færdige bunde, hvis det skal gå hurtigt!
Denne opskrift giver cirka 12 stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fødselsdagslagkage
Lagkagebunde:
3 æg
1 ½ dl. sukker
1 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Kagecreme:
3 æg
½ l. mælk
3 spsk. majsstivelse (Maizenamel)
1 dl. sukker
½ vaniljestang
5 g. sukker
Pynt:
600 g. jordbær
1 ½ dl. piskefløde
50 g. mørk chokolade

Æg

Sukker

Hvedemel

Bagepulver

Minimælk

Majsstivelse

Vaniljestang

Jordbær

Piskefløde

Mørk chokolade
Køkkenredskaber til fødselsdagslagkage
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
3 bageplader
Bagepapir
1 si
4 mellemstore skåle
1 dejskraber
1 træspyd
1 bagerist
1 mellem gryde
1 piskeris
1 spiseske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 håndmixer
1 røreske
1 tallerken

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Bageplade

Bagepapir

Si

Mellem røreskål

Dejskraber

Træspyd - bambusspyd

Bagerist

Mellem gryde

Piskeris

Spiseske

Urtekniv

Skærebræt

Håndmixer

Røreske

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lagkagebunde:
3.
Tegn 1 stor cirkel på et stykke bagepapir med en blyant, ved at bruge en tallerken med diameter på 22-24 centimeter som form. Gentag på 2 stykker bagepapir mere.
Tip: Måske er din ovn stor nok til at alle cirklerne kan være på samme stykke papir.
4.
Læg bagepapiret med blyantstregen nedad på en bageplade.
5.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
6.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
Pisk æg og sukker sammen med en håndmixer i cirka 10 minutter, til det er en tyk og stiv skum. Se videoen.
8.
Bland hvedemel og bagepulver sammen i en anden skål.
9.
Sigt hvedemel og bagepulver gennem en si ned i skålen med æggeskum. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, så dejen stadig er luftig. Se videoen.
10.
Fordel dejen i et cirka 2 centimeter tykt lag inden for de tre cirkler på bagepapiret med en dejskraber.
11.
Bag bundene med det samme. Sæt pladerne i ovnen og bag dem i cirka 12 minutter, til de er let gyldne.
12.
Stik et træspyd i midten af en kagebund. Hvis der er rå dej på træspyddet, skal lagkagebundene bage 2 minutter mere. Tjek igen. Se videoen.
13.
Tag lagkagebundene af bagepapiret og lad dem køle lidt af på en bagerist.
Hvis de sidder fat på papiret, så gør en klud våd, vrid den, og tør forsigtigt på bagsiden af papiret med kluden. Så er det lettere at trække papiret af lagkagebundene.
Kagecreme:
14.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en gryde. Gentag med de to andre æg. Vask hænder. Pisk æggene sammen i gryden. Se videoen.
15.
Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker.
16.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene og den tomme vaniljestang i gryden. Se videoen.
17.
Pisk det hele sammen, og bring det i kog ved svag varme.
Rør hele tiden i gryden. Det er vigtigt at cremen får lov til at koge godt igennem, for ellers får den en melet smag.
18.
Lad kagecremen koge i cirka 3 minutter, mens du rører rundt.
19.
Tag gryden af varmen.
20.
Kom cremen i en skål, drys overfladen med sukker, og sæt skålen i køleskab, til cremen er afkølet.
Fyld:
21.
Skyl jordbærrene. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grønne toppe med en lille kniv. Se videoen.
22.
Fjern vaniljestangen fra kagecremen. Pisk cremen med et piskeris til den er glat.
23.
Pisk fløden til flødeskum med en håndmixer. Se videoen.
24.
Hak chokoladen.
Samle lagkage:
25.
Læg en lagkagebund på et serveringfad/lagkagefad. Smør vaniljecreme på lagkagebunden og fordel halvdelen af jordbærrene på cremen.
26.
Læg en lagkagebund ovenpå og gentag. Slut af med en lagkagebund øverst.
27.
Pynt kagen med flødeskum.
28.
Drys chokolade ovenpå lagkagen. Pynt eventuelt med flag.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 12188 kJ / 2913 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 33 %
Heraf mættet fedt: 57 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer