- >
- Opskrifter >
- Bagværk >
- Rørt dej >
- Formkager >
- Fodboldkage
Fodboldkage
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kagen der kan bages og guffes til enhver fodbold-event: VM, EM, Super-ligaen, eller måske til dit eget fodboldhold? Ikke vild med fodbold? Foldboldkage alligevel! For den smager nemlig ret godt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fodboldkage
Kagedej:
350 g. blødt smør
360 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
6 æg
100 g. kakaopulver
350 g. hvedemel
1 ½ tsk. bagepulver
150 g. chokolade
3 dl. kærnemælk
½ tsk. salt
Glasur:
500 g. flormelis
6-8 spsk. vand
Grøn konditorfarve
Pynt:
Vingummi (som fodboldspillere)
Fodboldmål

Smør

Sukker

Vaniljesukker

Æg

Kakaopulver

Hvedemel

Bagepulver

Chokolade (koge)

Kærnemælk

Salt

Flormelis

Vand

Konditorfarve (frugtfarve)

Slik
Køkkenredskaber til fodboldkage
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
1 stor skål
1 elpisker
1 kop
1 si
1 skærebræt
1 brødkniv
1 røreske
1 stor springform eller lille bradepande
2 små skåle
1 spiseske
1 sprøjtepose eller frysepose
1 sæt kagepynt med fodboldmål, spillere og bold

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Spiseske

Stor røreskål

Elpisker

Kop

Si

Skærebræt

Brødkniv

Røreske

Springform

Lille røreskål

Spiseske

Sprøjtepose
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kage:
3.
Læg smørret ud på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
5.
Kom blødt smør, sukker og vaniljesukker i en stor skål.
6.
Pisk det hele sammen med en elpisker, til det er let og luftigt.
7.
Slå et æg ud i en kop og kom det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk godt efter hvert æg. Fortsæt med at slå æggene ud et ad gangen, til du har rørt alle 6 æg ned i dejen. Se videoen.
8.
9.
Hak chokoladen i mindre stykker. Se videoen.
10.
11.
12.
Glasur:
13.
Lav en tyk glasur af flormelis og vand. Hvis glasuren bliver for tyk til, at du kan bruge den, så tilsæt ganske lidt vand, indtil den er, som du vil have den. Se videoen.
14.
15.
16.
17.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 37590 kJ / 8984 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 231 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer