
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Fladbrød med søde løg
Fladbrød med søde løg
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 63 min.
Sværhedsgrad: Medium

Er du fan af pizza, så er fladbrødene her måske noget for dig. Der er en del løg på toppen, men dem skal du ikke frygte. De er søde og smager super godt. Tag fladbrødet med i madpakken, og spis det som tilbehør til fx en salat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fladbrød med søde løg
Topping:
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 stort løg
1 ½ store løg
½ løg
2 tsk. olie
3 tsk. olie
1 tsk. olie
½ dl vand
1 ½ dl vand
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
Dej:
25 g. gær
40 g. gær
12 g. gær
2 ½ dl vand
3 ¾ dl vand
1 ¼ dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
2 dl grahamsmel
3 dl grahamsmel
1 dl grahamsmel
Ca. 3 ½ dl hvedemel
Ca. 5 dl hvedemel
Ca. 1 ¾ dl hvedemel

Hakkede tomater

Løg

Olie - smagsneutral

Vand

Honning

Gær

Salt

Grahamsmel

Hvedemel
Køkkenredskaber til fladbrød med søde løg
1 dåseåbner
Husholdningsfilm
1 dørslag
1 bageplade
Bagepapir
1 køkkenvægt
2 målebæger
1 mellem gryde
1 stor skål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
2 grydeskeer
1 spiseske
2 teskeer
2 mellem skål
2 mellem skåle
1 brødkniv

Dåseåbner

Husholdningsfilm

Dørslag

Bageplade

Bagepapir

Køkkenvægt

Målebæger

Mellem gryde

Stor røreskål

Skærebræt

Urtekniv

Grydeske

Spiseske

Teske

Mellem røreskål

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Læg bagepapir på en bageplade.
4.
Tænd ovnen på 225 grader.
Topping:
5.
Sæt et dørslag i en skål. Åbn dåsen med tomater, og hæld dem i dørslaget.
6.
Pil løget, og skær det i tynde ringe. Se videoen.
7.
Kom olien i en gryde, og varm den op. Se videoen.
8.
Kom løget i gryden, og skru ned på middel varme.
9.
Svits løgringene i cirke 5 minutter ved middel varme, indtil de er blanke og klare. Rør imens. Se videoen.
10.
Kom vand og honning i gryden.
11.
Rør, til vandet er fordampet.
12.
Hæld løgene i en skål.
Dej:
13.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
14.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
Se videoen.
Se videoen.
15.
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
16.
Kom salt og grahamsmel i skålen, og rør rundt.
17.
Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Brug en gryde ske til at røre rundt med.
18.
Ælt dejen færdig på bordet.
19.
Læg dejen tilbage i skålen.
20.
Læg film over dejen, og lad den hæve i 15-30 minutter.
21.
Del dejen i 2 stykker, og form hvert stykke til en stor bolle.
22.
Tryk hver bolle ud til en cirkel på cirka 20 centimeter, og læg dem på bagepladen.
Fordeling af topping:
23.
Læg de hakkede tomater på hvert brød.
24.
Læg de søde løg på tomaterne.
25.
Sæt brødene øverst i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter. Tjek brødene efter 12 minutter, og vurdér, om de skal have mere, eller om de har fået nok.
26.
Tag brødene ud, og lad dem køle af på en bagerist.
27.
Skær hvert brød ud i 8 trekanter, lige som en pizza.
28.
Fladbrødene med søde løg og tomat er nu klar til servering. Spis dem eventuelt sammen med krydret grøntsags- og kartoffelgryde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1674 kJ / 399 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer