
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Fiskefrikassé
Fiskefrikassé
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 85 min.
Sværhedsgrad: Medium

En rigtig mormor-ret, der er perfekt til dig, der måske ikke lige synes, at fisk på menuen står øverst på ønskesedlen. Riiigeligt med lækker sovs hjælper på det meste ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fiskefrikassé
Kartofler:
1 kg. nye kartofler
1 ½ kg. nye kartofler
500 g. nye kartofler
Ca. 2 l. vand
Ca. 3 l. vand
Ca. 1 l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Fiskefrikassé:
4 stykker lys- eller mørksej
6 stykker lys- eller mørksej
2 stykker lys- eller mørksej
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
6 gulerødder
9 gulerødder
3 gulerødder
1 bundt grønne asparges
1 ½ bundt grønne asparges
½ bundt grønne asparges
4 forårsløg
6 forårsløg
2 forårsløg
1 fiske-bouillon
1 ½ fiske-bouillon
½ fiske-bouillon
2 dl. kogevand fra kartoflerne
3 dl. kogevand fra kartoflerne
1 dl. kogevand fra kartoflerne
½ dl. hvidvinseddike
¾ dl. hvidvinseddike
¼ dl. hvidvinseddike
2 ½ dl. madlavningsfløde eller mælk
3 ¾ dl. madlavningsfløde eller mælk
1 ¼ dl. madlavningsfløde eller mælk
100 g. ærter
150 g. ærter
50 g. ærter
1 spsk. majsstivelse
1 ½ spsk. majsstivelse
½ spsk. majsstivelse
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Kartoffel

Vand

Salt

Lyssej (filet)

Hvidløg

Gulerod

Asparges (grønne)

Forårsløg

Fiskebouillon

Kogevand

Hvidvinseddike

Madlavningsfløde

Ærter

Majsstivelse

Peber
Køkkenredskaber til fiskefrikassé
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 grøntsagsbørste
1 stor gryde med låg
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 sauterpande eller en mellemstor gryde
1 paletkniv
1 tallerken
1 piskeris
1 grydeske
1 lille gryde
1 melryster

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Grøntsagsbørste

Stor gryde

Skærebræt

Stor skarp kniv

Mellem skål

Sauterpande

Paletkniv

Middagstallerken

Piskeris

Grydeske

Lille gryde

Melryster
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl og børst jorden af kartoflerne. De behøver ikke at blive skrællet. Hvis du bedst kan lide kartofler uden skræl, så skræller du dem.
4.
Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, hæld vand på, til det dækker. Kom salt ved. Tænd for middel varme, og læg låg på. Når vandet koger, så lad dem koge i cirka 15-20 minutter, eller indtil de er møre. Du kan tjekke, om de er møre, ved at stikke en kniv i og se, om de hænger ved. Se videoen.
5.
Skær fisken i tern på cirka 4x4 centimeter.
6.
Pil og hak hvidløg fint. Se videoen.
7.
Skyl grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
8.
Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i små stykker. Se videoen.
9.
Skær bund af forårsløgene samt den grønne top. Skær forårsløgene i små ringe.
10.
Tag 2 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
Tag 3 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
Tag 1 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
11.
Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 2 deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.
Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 2 ½ deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.
Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 1 deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.
12.
Når det koger, så læg forsigtigt fiske-stykkerne ned i gryden med en paletkniv. Skru ned på lav varme, og lad fiskestykkerne simre i cirka 4-5 minutter. Når fisken er færdig, tager du den op af væsken. Fortsæt med at koge væsken lidt ind, den skal du bruge til sovsen.
13.
Kom 4 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.
Kom 6 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.
14.
Ryst den sidste ½ deciliter madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Se videoen.
Ryst den sidste madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Se videoen.
Ryst den sidste madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Se videoen.
15.
Kom de kogte grøntsager og forårsløgene over i sovsen, og rør det godt sammen.
16.
Smag sovsen til med salt og peber. Læg fisken på toppen.
17.
Servér frikassén med kartoflerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1790 kJ / 428 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer