Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl og børst jorden af kartoflerne. De behøver ikke at blive skrællet. Hvis du bedst kan lide kartofler uden skræl, så skræller du dem.

4.

Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, hæld vand på, til det dækker. Kom salt ved. Tænd for middel varme, og læg låg på. Når vandet koger, så lad dem koge i cirka 15-20 minutter, eller indtil de er møre. Du kan tjekke, om de er møre, ved at stikke en kniv i og se, om de hænger ved. Se videoen.

5.

Skær fisken i tern på cirka 4x4 centimeter.

6.

Pil og hak hvidløg fint. Se videoen.

7.

Skyl grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.

8.

Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i små stykker. Se videoen.

9.

Skær bund af forårsløgene samt den grønne top. Skær forårsløgene i små ringe.

10.

Tag 2 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
Tag 3 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
Tag 1 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.

11.

Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 2 deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.
Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 2 ½ deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.
Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 1 deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.

12.

Når det koger, så læg forsigtigt fiske-stykkerne ned i gryden med en paletkniv. Skru ned på lav varme, og lad fiskestykkerne simre i cirka 4-5 minutter. Når fisken er færdig, tager du den op af væsken. Fortsæt med at koge væsken lidt ind, den skal du bruge til sovsen.

13.

Kom 4 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.
Kom 6 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.

14.

Ryst den sidste ½ deciliter madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Se videoen.
Ryst den sidste madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Se videoen.
Ryst den sidste madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Se videoen.

15.

Kom de kogte grøntsager og forårsløgene over i sovsen, og rør det godt sammen.

16.

Smag sovsen til med salt og peber. Læg fisken på toppen.

17.

Servér frikassén med kartoflerne.

Næringsindhold per portion

Energi: 1790 kJ / 428 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 16 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Gulerod, skære i tern

Gulerod, skære i tern

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Sovs, jævne

Sovs, jævne

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min