Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge kartofler:

3.

Skyl og børst jorden af kartoflerne. De behøver ikke at blive skrællet. Hvis du bedst kan lide kartofler uden skræl, så skræller du dem. Se videoen.

4.

Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, hæld vand på, til det dækker. Kom salt ved. Tænd for middel varme, og læg låg på. Når vandet koger, så lad dem koge i cirka 15-20 minutter, eller indtil de er møre. Du kan tjekke, om de er møre, ved at stikke en kniv i og se, om de hænger ved. Se videoen.

Fiskefrikassé:

5.

Skær fisken i tern på cirka 4x4 centimeter.

6.

Pil og hak hvidløg fint. Se videoen.

7.

Skyl grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.

8.

Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i små stykker. Se videoen.

9.

Skær bund af forårsløgene samt den grønne top. Skær forårsløgene i små ringe.

10.

Tag 2 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.

Tag 3 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.

Tag 1 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.

11.

Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 2 deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.
Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 2 ½ deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.
Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 1 deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.

12.

Når det koger, så læg forsigtigt fiske-stykkerne ned i gryden med en paletkniv. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Skru ned på lav varme, og lad fiskestykkerne simre i cirka 4-5 minutter. Når fisken er færdig, tager du den op af væsken. Fortsæt med at koge væsken lidt ind, den skal du bruge til sovsen.

13.

Kom 4 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.
Kom 6 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.

14.

Ryst den sidste ½ deciliter madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Se videoen.
Ryst den sidste madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Se videoen.
Ryst den sidste madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Se videoen.

15.

Kom de kogte grøntsager og forårsløgene over i sovsen, og rør det godt sammen.

16.

Smag sovsen til med salt og peber. Læg fisken på toppen.

17.

Servér frikassén med kartoflerne.

Næringsindhold per portion

Energi: 1790 kJ / 428 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 16 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Sovs, jævne

Sovs, jævne

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min