
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Fiskefrikadeller med ovnbagte grøntsager
Fiskefrikadeller med ovnbagte grøntsager
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Siger dine forældre også altid, at fisk er SÅÅÅ sundt? Så er det heldigt, at fiskefrikadeller bare smager så mega lækkert ;-)
Tip: Du kan bruge en færdig fiskefars, hvis du ikke orker at lave den selv. Og hvis du har god tid kan du også lave GoCooks lækre hjemmelavede remoulade
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fiskefrikadeller med ovnbagte grøntsager
Ovnbagte grøntsager:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
6 gulerødder
9 gulerødder
3 gulerødder
4 pastinakker
6 pastinakker
2 pastinakker
6 spsk. olie
9 spsk. olie
3 spsk. olie
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
2 knivspids peber
3 knivspidser peber
1 knivspids peber
Fiskefrikadeller:
400-500 g. fisk i filet, f.eks. sej eller torsk
1 ½ tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
1 lille løg
1 løg
½ løg
4 spsk. mel
6 spsk. mel
2 spsk. mel
1 æg
2 æg
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
1 spsk. smør
2 spsk. smør
1 tsk. smør
1 spsk. olie
2 spsk. olie
Tilbehør:
Remoulade
Gnavegrønt (f.eks. gulerødder, agurk og peberfrugt)

Kartoffel

Gulerod

Pastinak

Olie - smagsneutral

Salt

Peber

Torskefilet

Løg

Hvedemel

Æg

Mælk

Smør

Remoulade
Køkkenredskaber til fiskefrikadeller med ovnbagte grøntsager
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
2 teskeer
Bagepapir
2 bageplader
1 gulerodsskræller
1 skærebræt
2 store skarpe knive
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 stegepande
1 paletkniv
1 stavblender eller foodprocessor
1 kop

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Bagepapir

Bageplade

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor røreskål

Stegepande

Paletkniv

Stavblender

Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ovnbagte grøntsager:
3.
Kom bagepapir på to bageplader.
Kom bagepapir på 2 bageplader.
Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Se videoen.
5.
Skræl gulerødder, og skær dem i stave, der er cirka 5 centimeter lange. Se videoen.
6.
Skræl pastinakkerne, og skær dem i stave, der er cirka 5 centimeter lange. Se videoen.
7.
Kom olie, salt og peber i en stor skål, og rør det sammen. Du kan også bruge en stor frysepose.
8.
Kom kartoffelbåde, gulerodsstavene og pastinakstavene op i skålen, og bland rundt. Fordel dem på bagepladerne i et jævnt lag.
9.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Sæt bagepladerne i ovnen, og bag grøntsagerne i 30-40 minutter, til de er gyldne og møre. Stik en lille skarp kniv i et stykke kartoffel for at teste om den er mør. Hvis kartoflen slipper nemt, er grøntsagerne møre.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Sæt bagepladen i ovnen, og bag grøntsagerne i 30-40 minutter, til de er gyldne og møre. Stik en lille skarp kniv i et stykke kartoffel for at teste om den er mør. Hvis kartoflen slipper nemt, er grøntsagerne møre.
Fiskefrikadeller:
10.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
11.
Kom peber og salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.
12.
Pil, og hak løg fint.
13.
Kom mel, mælk og løg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.
14.
Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør rundt. Se videoen.
15.
Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Se videoen.
16.
Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune. Vask hænder.
Form 18 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
Form 6 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
17.
Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.
Tilbehør:
18.
Skyl dine grøntsager til gnavegrønt, og skær dem i stykker.
19.
Server fiskefrikadellerne med de ovnbagte grøntsager, remoulade og gnavegrønt til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3046 kJ / 728 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 1,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer