- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Fiskefrikadeller med ovnbagte grøntsager
Fiskefrikadeller med ovnbagte grøntsager
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Siger dine forældre også altid, at fisk er SÅÅÅ sundt? Så er det heldigt, at fiskefrikadeller bare smager så mega lækkert ;-)
Tip: Du kan bruge en færdig fiskefars, hvis du ikke orker at lave den selv. Og hvis du har god tid kan du også lave GoCooks lækre hjemmelavede remoulade
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fiskefrikadeller med ovnbagte grøntsager
Ovnbagte grøntsager:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
6 gulerødder
9 gulerødder
3 gulerødder
4 pastinakker
6 pastinakker
2 pastinakker
6 spsk. olie
9 spsk. olie
3 spsk. olie
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
2 knivspids peber
3 knivspidser peber
1 knivspids peber
Fiskefrikadeller:
400-500 g. fisk i filet, f.eks. sej eller torsk
1 ½ tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
1 lille løg
1 løg
½ løg
4 spsk. mel
6 spsk. mel
2 spsk. mel
1 æg
2 æg
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
1 spsk. smør
2 spsk. smør
1 tsk. smør
1 spsk. olie
2 spsk. olie
Tilbehør:
Remoulade
Gnavegrønt (f.eks. gulerødder, agurk og peberfrugt)
Kartoffel
Gulerod
Pastinak
Olie - smagsneutral
Salt
Peber
Torskefilet
Løg
Hvedemel
Æg
Mælk
Smør
Remoulade
Køkkenredskaber til fiskefrikadeller med ovnbagte grøntsager
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
2 teskeer
Bagepapir
2 bageplader
1 gulerodsskræller
1 skærebræt
2 store skarpe knive
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 stegepande
1 paletkniv
1 stavblender eller foodprocessor
1 kop
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Bagepapir
Bageplade
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Stegepande
Paletkniv
Stavblender
Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ovnbagte grøntsager:
3.
Kom bagepapir på to bageplader.
Kom bagepapir på 2 bageplader.
Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Se videoen.
5.
Skræl gulerødder, og skær dem i stave, der er cirka 5 centimeter lange. Se videoen.
6.
Skræl pastinakkerne, og skær dem i stave, der er cirka 5 centimeter lange. Se videoen.
7.
8.
9.
Fiskefrikadeller:
10.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
11.
12.
13.
14.
Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør rundt. Se videoen.
15.
16.
Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune. Vask hænder.
Form 18 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
Form 6 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
17.
Tilbehør:
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3046 kJ / 728 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 1,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer